Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Off-road tutkunları Düzce'de şenlikte buluştu

19. Geleneksel Off-Road Şenlikleri kapsamındaki yarışlarda pilotların çamurlu parkurda kıyasıya mücadelesi izleyicilerden alkış aldı

2 Ay Önce Güncellendi

2020-10-10 17:48:50

Off-road tutkunları Düzce'de şenlikte buluştu

Düzce Safari Off-Road Kulübü (DÜSOF) tarafından düzenlenen 19. Geleneksel Off-Road Şenlikleri, Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen 70 araç ve 140 sürücünün katılımıyla gerçekleşti. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında "sosyal mesafe" kurallarına titizlikle uyuldu.

Katılımcılar, Kaynaşlı ilçesi Darıyeri Yörükler Yaylası'nda özel olarak hazırlanan parkurda yarıştılar. Ormanlık alanın çamurlu ve engebeli etaplarında ilerlemeye çalışan sürücüler, zaman zaman çamura saplanarak su havuzlarından çıkmakta zorlandılar. Bazı araçların ise parkurda devrildiği görüldü.

Jandarma ekipleri, etkinlik boyunca sık sık anons yaparak izleyicileri sosyal mesafe ve maske takma konusunda uyardılar. DÜSOF başkanı Mehmet Albayrak, yaptığı açıklamada etkinliğin pandemi kurallarına uygun şekilde gerçekleştirildiğini vurguladı.

Albayrak: "Etkinlikte Pandemi Kurallarına Uyuluyor"

Albayrak, etkinlikte büyük motorlu araçların yer aldığı ve heyecanın dorukta olduğu mücadelelerin yaşandığını belirtti. Şenliklerin 2 gün süreceğini ve 70 aracın en az 2 kez yarışa katılacağını dile getiren Albayrak, "Etkinliklerimizi 7 yıldır sürdürüyoruz. 30 ilin katılım gösterdiği şenlikte beklenenden fazla bir kalabalık var. Bu nedenle sosyal mesafeye dikkat ediyoruz. Kamp alanlarını genişlettik ve 350 araç kamp yerlerini doldurdu. Bu akşam için daha da büyük bir kalabalık bekliyoruz. 70 araç yarışacak olsa da kampa 350 araç geldi" şeklinde konuştu.

Şenlik, yarın küçük araç yarışlarıyla sona erecek. Katılımcılar, off-road tutkunlarıyla bir araya gelerek eğlenceli ve heyecan dolu anlar yaşama fırsatı bulacaklar.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara