Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Kamu mali yönetimi ve kontrolüne ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de (2)

Büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan ve büyükşehir belediye meclisinin alacağı kararla kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, kırsal mahalle kabul edilecek- Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri ile Teknoloji Geliştirme Bölgelerinde yürütülmesi gereken faaliyetlerin, bu alanlar dışında da yürütülmesine, 11 Ekim 2020'den itibaren 1 yıl süreyle sınırlı olmak üzere izin verilebi

1 Ay Önce Güncellendi

2020-09-30 21:08:17

Kamu mali yönetimi ve kontrolüne ilişkin düzenlemeler içeren kanun teklifi TBMM'de (2)

Büyükşehir Belediyesi sınırları içinde bulunan ve Büyükşehir Belediye Meclisinin alacağı kararla kırsal yerleşim özelliği taşıdığı tespit edilen mahalleler, kırsal mahalle kabul edilecek.

Kırsal Mahalle

Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu'nda Değişiklik Öngören Teklif TBMM'ye Sunuldu

Adalet ve Kalkınma Partisi milletvekillerinin imzasını taşıyan Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapan Teklif, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı'na sunuldu. Teklif, Kamu Finansmanı ve Borç Yönetiminin Düzenlenmesi Hakkında Kanun'a geçici madde ekleyerek, Türkiye Deprem Rehabilitasyon ve Yeniden Yapılandırma Yardım Programı (TERRA) kapsamında yürütülen dış kredi anlaşmalarına ilişkin düzenlemeler içeriyor.

Kırsal Mahalle ve Kırsal Yerleşik Alanlar İçin Yeni Düzenlemeler

Teklife göre, Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nda yapılacak değişikliklerle Büyükşehir belediyesi sınırları içinde bulunan kırsal yerleşim özelliği taşıyan mahalleler, kırsal mahalle olarak kabul edilecek. Bu belirleme için ilgili ilçe belediye meclisinin kararı ve teklifi üzerine, büyükşehir belediye meclisinin en geç 90 gün içinde karar alması gerekecek.

Öte yandan, kırsal mahalle veya kırsal yerleşik alan olarak belirlenen bölgelerde, çeşitli vergi avantajları sağlanacak. Gelir vergisinden muaf esnaf, basit usulde gelir vergisine tabi mükellefler ve zirai üretimde kullanılan alanlar için çeşitli vergi muafiyetleri ve indirimler uygulanacak.

OHAL Komisyonu ve İlave Tedbirler

Özel Hal Komisyonu tarafından kabul edilen ilave tedbirlere karşı hakkında tedbir uygulanan kişilerin başvuru yolu da düzenleme kapsamında belirlendi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde komisyon kurularak başvuruların incelenmesi ve sonuçlandırılması sağlanacak.

Bu düzenlemelerle ilgili detaylar, önümüzdeki günlerde netlik kazanacak. Konuyla ilgili gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara