Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Ekim 2020

ANADOLU AJANSI

2 Ay Önce Güncellendi

2020-10-23 00:01:11

GÜNDEM ÖZETİ / 23 Ekim 2020

Ersin Tatar, KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı Olarak Göreve Başlıyor

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin yeni Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ın yemin törenine katılmak üzere Lefkoşa'ya gidiyor. Tören, Cumhuriyet Meclisi'nde gerçekleştirilecek. Tatar, KKTC'nin 5. Cumhurbaşkanı olarak göreve başlayacak.

İçişleri Bakanı Soylu Afet ve Acil Durum Kurulu Toplantısı'na Katılacak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AFAD Başkanlığı'nda düzenlenecek Afet ve Acil Durum Kurulu Toplantısı'na iştirak edecek. Toplantı, Ankara'da gerçekleşecek. Aynı gün Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk da Giresun'da çeşitli etkinliklere katılacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank Erzurum'da Programlara Katılacak

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Erzurum'da Cazibe Merkezlerini Destekleme Programı Toplu Açılış Töreni ile Sanayicilerle İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılacak. Aynı gün Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de Yalova'da çeşitli ziyaretlerde bulunacak. Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan ise Ankara'da düzenlenecek bir webinara katılacak.

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş Ağrı'da Cami Açılışına Katılacak

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Ağrı'da bir caminin açılışına iştirak ederek cuma namazı kılacak ve hutbe irad edecek. Spor camiasında ise Süper Lig'de Kasımpaşa ile Göztepe arasında oynanacak maçla hafta başlayacak. A Milli Kadın Futbol Takımı ise 2022 Avrupa Şampiyonası Elemeleri'nde Kosova'yı konuk edecek.

Bugünün Gündemi ve Dünya Diplomasisindeki Gelişmeler

KKTC'de Cumhurbaşkanlığına seçilen Ersin Tatar'ın devir teslim töreni gerçekleşecek. NATO Savunma Bakanları Toplantısı'nın ikinci gün oturumu video konferans yöntemiyle yapılacak. Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki Dağlık Karabağ'daki çatışmaların durdurulması için varılan ateşkes süreci takip edilecek. Diğer yandan Doğu Akdeniz'deki gelişmeler ve uluslararası yansımaları da yakından izleniyor.

Spor Gündemi ve Öne Çıkan Müsabakalar

Spor alanında ise Ziraat Türkiye Kupası 3. Eleme Turu kura çekimi yapılacak. Türk Hava Yolları ile Nilüfer Belediyespor arasında oynanacak voleybol maçı ve Köyceğiz Belediyespor ile Göztepe arasındaki hentbol müsabakası da günün önemli spor etkinlikleri arasında yer alıyor.

Bugün Türkiye ekonomisine ilişkin önemli açıklamalar da yapılacak. Sanayicilerle bir araya gelecek olan Bakan Varank'ın açılış törenlerine katılması bekleniyor. Benzer şekilde diğer bakanların da programları dolu dolu geçecek.

Ülkemizin ve dünyanın gündemindeki önemli konuları yakından takip etmeye devam ediyoruz. Güncel, politika, ekonomi, spor ve daha birçok alanda yaşanan gelişmeleri sizler için aktarmaya devam edeceğiz.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara