Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

GÜNCELLEME 3 - Kahramanmaraş'taki orman yangını sürüyor

Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde dün başlayan ve kontrol altına alınan yangında 35 hektar alan zarar gördü- Kuzgun Mahallesi kırsalında devam eden yangın nedeniyle tedbir amaçlı bazı evler boşaltılıyor- Vali Ömer Faruk Coşkun:- 'Özellikle sabah saatlerinde çıkan ve devam eden yangın, meydana geliş şekli ve saati itibarıyla bazı şüpheler taşıyor. Konuyla ilgili arkadaşlarımız detaylı araştırma yapıy

2 Ay Önce Güncellendi

2020-10-10 15:34:59

GÜNCELLEME 3 - Kahramanmaraş'taki orman yangını sürüyor

Kahramanmaraş'ta çıkan orman yangınlarına yönelik müdahale çalışmaları devam ediyor.

Onikişubat ilçesine bağlı Ayşe Pınarı Musalar mevkisinde dün akşam saatlerinde başlayan ve rüzgarın etkisiyle hızla yayılan yangına Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü ekipleri anında müdahale etti.

Konya, Mersin, Malatya, Adıyaman ve Adana'dan takviye ekiplerin de katkı sağladığı yangın söndürme çalışmalarına vatandaşlar da destek verdi.

Havadan ve karadan yapılan müdahalenin ardından yangın kontrol altına alındı. Olayda 35 hektarlık alan zarar görürken, soğutma çalışmalarına Antalya ve Aksaray'dan gelen ekipler de destek olmaya başladı.

Yeni Yangın Çıktı

Sabah saatlerinde ise Andırın ilçesi Kuzgun Mahallesi kırsal kesiminde başlayan yangın devam etmekte. Ekiplerin çalışmalarına yöre halkı da destek sağlıyor. Yangın sebebiyle bazı evler tedbir amaçlı boşaltılmaya başlandı.

Vali Coşkun'dan Açıklamalar

Vali Ömer Faruk Coşkun, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kentteki orman yangınlarına karşı yoğun bir şekilde havadan ve karadan müdahale yapıldığını belirtti. Coşkun, ekiplerin gayretli bir şekilde çalıştığını vurgulayarak, "Yangınların kontrol altına alınması için elimizden geleni yapıyoruz. Rüzgarın etkisi zaman zaman çalışmaları zorlaştırıyor ancak ekiplerimiz kararlılıkla yangınlarla mücadele ediyor." şeklinde konuştu.

Coşkun ayrıca, bölgedeki tüm yangınların detaylı bir şekilde incelendiğini ve çıkış sebeplerinin araştırıldığını ifade ederek, "Sabah saatlerinde meydana gelen ve devam eden yangın, şüpheleri artıran bazı unsurlar taşıyor. Ekiplerimiz konuyla ilgili titiz bir şekilde çalışıyor. Henüz yangının çıkış nedenine dair net bir bilgi yok ancak tüm ihtimaller göz önünde bulundurularak hareket ediyoruz. Her türlü şüpheli durumu detaylı bir şekilde incelemekteyiz." şeklinde konuştu.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara