Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

'Dijital Lezzet Festivali' ile Adana'nın yemekleri ve tarihi mekanları tanıtılacak

Vali Süleyman Elban:- 'Adana'mızın tarihi, turistik ve farklı mekanlarında değişik konserlerimiz, kültürel etkinliklerimiz olacak. Bunların hepsi dijital platformda seyircilerin beğenisine sunulacak'

2 Ay Önce Güncellendi

2020-10-07 11:22:29

'Dijital Lezzet Festivali' ile Adana'nın yemekleri ve tarihi mekanları tanıtılacak

Adana Valiliği tarafından bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri çerçevesinde düzenlenecek olan Adana Lezzet Festivali, 9-11 Ekim tarihleri arasında dijital ortamda hayata geçirilecek. Festival, hem görsel lezzet şöleni sunacak hem de Adana'nın tarihi mekanlarını tanıtacak.

Bu yıl 4'üncüsü düzenlenecek olan festivalin teması "İlham veren tüm renkleriyle Adana" olarak belirlendi. Festival kapsamında, Adana'ya özgü lezzetlerin hazırlanmasının yanı sıra kentin tarihi ve turistik mekanlarında konserler ve kültürel etkinlikler gerçekleştirilecek.

Vali Elban: Festival, Kentin Tüm Güzelliklerini Uluslararası Düzeyde Tanıtıyor

Adana Valisi Süleyman Elban, AA muhabirine yaptığı açıklamada, geçen 3 yıl içinde festivalin yaklaşık 300 bin kişinin katılımıyla coşkulu bir şekilde gerçekleştirildiğini belirtti. Elban, festivalle kentin tüm güzelliklerinin uluslararası platformda tanıtıldığını vurgulayarak, Kovid-19 salgını nedeniyle festivalin dijital ortamda düzenlenme kararı aldıklarını ifade etti.

Elban, dijital ortamda yapılacak festivalle daha geniş kitlelere ulaşmayı hedeflediklerini dile getirirken, şunları kaydetti: "Tüm etkinliklerimizi dijital ortamda gerçekleştireceğiz. Adana'yı tanıtırken, kimi zaman da yerel şefleri ve lezzetleri kendi mekanlarında tanıtarak Adana'nın yöresel yemeklerini izleyicilere sunacağız. Festivalde Adana'nın tarihi, turistik ve farklı mekanlarında çeşitli konserler ve kültürel etkinlikler düzenlenecek. Bu etkinlikler dijital platformda seyircilere ulaştırılacak."

Adana Lezzet Festivali, Dünyaya Görsel Lezzet Sunacak

Vali Elban, festival kapsamında bazı etkinliklerin kentin tarihi ve turistik mekanlarında gerçekleştirileceğini belirterek, "O mekanlarda Adana'ya ait lezzetler hazırlanırken bu görseller tüm dünyaya ulaştırılmış olacak. Belki damak zevki açısından herkes festivale katılamayabilir ancak görsel lezzet açısından festival tüm dünyaya hitap edecek." ifadelerine yer verdi.

Vali Elban, sınırlı katılımla festivalin sembolik açılışını 9 Ekim'de gerçekleştireceklerini ve diğer tüm etkinliklerin Kovid-19 tedbirleri çerçevesinde gerçekleştirileceğini belirtti.

Ayrıca, festival kapsamında "dünyanın en uzun dijital Adana kebabı"nın yapılması için başlatılan çalışmalar, "adanalezzetfestivali.com.tr" adresi üzerinden yürütülüyor. Destek veren her kişiye katkı sağlanması ve kebabın boyutunun 1 santimetre uzaması hedefleniyor.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara