Dolar

32,4299

Euro

34,6055

Altın

2.383,29

Bist

10.045,74

Ankara'da cadirlarda kalan siginmacilar tahliye edildi

Ankara'da cadirlarda kalan siginmacilar tahliye edildi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-01-30 15:02:13

Ankara'da cadirlarda kalan siginmacilar tahliye edildi
Başkentte sağlıksız koşullardaki çadırlarda kalan Suriyeli sığınmacılar, emniyet güçleri ve zabıta ekiplerince tahliye edildi. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, emniyet güçleri eşliğinde Suriyeli sığınmacıların kaldığı Çankaya Dikmen Vadisi 3. ve 4. etaptaki boş araziye giderek tahliye işlemine başladı.

Sabah erken saatlerde başlayan tahliye işlemleri sırasında geniş güvenlik önlemi alındı. Çok sayıda ambulans ve itfaiye aracının da hazır bulunduğu 3 saatlik çalışma sonucu tahliye işlemi tamamlandı.

Sığınmacıların yaşadığı 34 naylon çadır ve baraka iş makineleriyle yerlerinden söküldü. Büyükşehir Fen İşleri Dairesi ekipleri, tahliyenin ardından enkazı temizledi.

Çadırlarda sağlıksız koşullarda yaşayan Suriyeli 84 kişi, özel eşyalarını aldıktan sonra belediye otobüsleriyle kendileri için tahsis edilen bir okulun spor salonuna nakledildi. Burada kayıt işlemleri yapılan ailelerin, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bulunan sığınmacı kamplarına gönderileceği bildirildi.

Aynı bölgedeki Türk vatandaşlara ait çadırlar ise bölgeyi terk etmek istememeleri nedeniyle kaldırılmadı. Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, Dikmen Vadisi'nde izinsiz olarak çadırlarda yaşan Türk vatandaşları için de tahliye tebligatı yaptı.

Aynı bölgedeki çadırda yaşayan Suriyeli Said çiftinin iki aylık bebekleri 28 Ocak'ta hayatını kaybetmişti, olayın ardından tahliye işlemine karar verilmişti.

Haber Ara