Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

Adalet Bakanı Gül'den 'Charlie Hebdo'ya soruşturma' yorumu:

'Hem ülkemize hem değerlerimize yönelik saldırılara karşı Türk Ceza Kanunu'nda müeyyideler var. Konuyla ilgili Türk makamları da gerekli girişimleri başlatmıştır'- 'Ne yaparlarsa yapsınlar, İslam, barış kardeşlik mesajını mutlaka bütün yeryüzüne, bütün o saldırıları yapanlara da mesajlarını iletmeye devam edecektir'

3 Ay Önce Güncellendi

2020-10-28 12:57:59

Adalet Bakanı Gül'den 'Charlie Hebdo'ya soruşturma' yorumu:

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, Türk Ceza Kanunu'nda yer alan müeyyidelerin ülkemize ve değerlerimize karşı yapılan saldırılara karşı etkili bir önlem olduğunu belirtti. Gül, AK Parti Grup Toplantısı öncesinde basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı yapılan bir yayın sebebiyle Fransız dergisi Charlie Hebdo'nun yetkilileri hakkında resen soruşturma başlatılmasına ilişkin konuya da değinen Gül, Türk Ceza Kanunu'nun bu tür saldırılara karşı yeterli hukuki desteği sağladığını vurguladı. Türk makamlarının da konuyla ilgili girişimlerde bulunduğunu ifade etti.

Mevlid Kandili Özel Ayrıcalıklı Zaman

Müslümanlar için büyük önem taşıyan Mevlid Kandili gibi özel dönemlerde, insanlığın birliği ve barışı için hayati bir rol oynayan İslam dinine ve peygamberi Hazreti Muhammed'e yapılan saldırıları kesinlikle kınadıklarını belirten Gül, İslam'ın barışı savunan bir din olduğunu ve Peygamberimizin mesajının kardeşlik ve barış üzerine olduğunu vurguladı.

Gül, "İslam dinine ve peygamberimize yönelik saldırılar tüm İslam aleminin ve insanlığın reddedeceği bir davranıştır. Bu tür saldırıların hukuki, insani ve tüm açılardan kınanması gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı, bu tür saldırıları şiddetle kınadıklarını ve İslam'ın barış ve kardeşlik mesajını dünyaya ve saldırıları gerçekleştiren kişilere iletmeye devam edeceklerini belirtti.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara