Dolar

34,0973

Euro

38,0933

Altın

2.874,79

Bist

9.900,25

11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 'Saraydan Kız Kaçırma' operasıyla sona erdi

Mozart'ın 'Saraydan Kız Kaçırma' eseri, İstanbul Devlet Opera Balesi tarafından Kovid-19'a göndermelerin yapıldığı yeni bir yorumla sahnelendi

1 Ay Önce Güncellendi

2020-09-28 10:02:30

11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali 'Saraydan Kız Kaçırma' operasıyla sona erdi

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen "11. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" muhteşem bir kapanışla sona erdi. Festivalin finali, sanatseverlerin büyük ilgi gösterdiği "Saraydan Kız Kaçırma" operası ile gerçekleşti. Bu özel etkinlik, İstanbul Arkeoloji Müzeleri bahçesinde gerçekleşti ve yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını tedbirleri kapsamında gerçekleştirildi.

Festivalde her yıl geleneksel hale gelen Wolfgang Amadeus Mozart eserleri bu kez Caner Akın tarafından farklı bir yorumla sahneye taşındı. Eserde, Türklerin merhamete verdiği önem vurgulanırken, Kovid-19 salgınına da atıfta bulunularak 1918'de yaşanan İspanyol gribi salgını konu edildi.

Etkinlikte Kovid-19 Tedbirlerine Önem Verildi

Etkinliğe katılanlar arasında İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Cumhurbaşkanlığı Kültür ve Sanat Politikaları Kurulu Üyesi Hümeyra Şahin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve torunu Mahinur Albayrak da yer aldı. Özgül Özkan Yavuz, yapılan açıklamada, salgın sürecinde seyircilerle bağın kopmaması için sosyal mesafe ve az dekorla temsillerin gerçekleştirildiğini belirtti.

Bu yıl uluslararası sanatçıların yer almadığı festivalde, 4 etkinliğin büyük ilgi gördüğü vurgulandı. Ancak, salgın nedeniyle 10 bin bilet hedefine ulaşılamadığı ve her akşam sadece 250 misafir ağırlanabildiği ifade edildi.

Genç Sanatçılara Fırsat Verildi

Festivalin son temsilinde genç sanatçılara önemli roller verildi. İDOB Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, opera sanatının sürekli bir öğrenme süreci olduğunu vurgulayarak, genç sanatçıların başarısının Türkiye'nin opera sanatı geleceği için büyük önem taşıdığını belirtti.

Uzun süren ayakta alkışlanan etkinliğin ardından Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yavuz ve İstanbul Valisi Yerlikaya, sanatçılara çiçek takdim etti. Eserde Erdem Erdoğan ve Ufuk Toker "Belmonte", Tuncay Kurtoğlu ve Umut Tingür "Osmin", Ceren Aydın Akkoç ve Hale Soner Kekeç "Konstanze", Sevim Ateş ve Nazlı Deniz Süren "Blondchen", Serkan Bodur ve Berk Dalkılıç "Pedrillo" karakterlerini canlandırdı.

İDOB orkestrasını Murat Cem Orhan yönetirken, İDOB korosunun şefliğini ise Volkan Akkoç üstlendi. Koreografisinde balet Tan Sağtürk imzası bulunan "Saraydan Kız Kaçırma" operası büyük beğeni topladı.

SON VİDEO HABER

'Gazze Kasabı'nı ekranda gören kadın, televizyonu imha etti!

Haber Ara