Dolar

32,5148

Euro

34,9317

Altın

2.433,94

Bist

9.716,77

Ahmet Hakan: AK Parti nasıl kazandı?

Ahmet Hakan, 1 Kasım seçim sonuçlarında AK Parti'nin nasıl tek başına iktidar olduğunu yazdı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-02 05:03:37

Ahmet Hakan: AK Parti nasıl kazandı?

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan, bugünkü "AK Parti nasıl kazandı?" başlıklı yazısında AK Parti'nin zaferiyle sonuçlanan 1 Kasım seçimlerini değerlendirdi. AK Parti'nin aldığı oy oranına değinerek ne Davutoğlu, ne Erdoğan, ne anket şirketlerinin ne de kimsenin böyle bir sonuç beklemediği söyleyen Hakan, "7 Haziran'da muhalefete yüzde 60 oy veren ahalimiz, Yüzde 60 oy verdik, elinize yüzünüze bulaştırdınız, bir hükümet kuramadınız diyerek... AK Parti'ye yöneldi" dedi.

İşte Ahmet Hakan'ın yazısından bir bölüm:

7 Haziran'da muhalefete yüzde 60 oy veren ahalimiz, Yüzde 60 oy verdik, elinize yüzünüze bulaştırdınız, bir hükümet kuramadınız diyerek... AK Parti'ye yöneldi

“Hükümet kurulamıyor, her şey daha kötüye gidiyor, bir kaos ortamı oluştu” duygusu, halkımızda ağır bastı. Bu nedenle AK Parti'ye yöneldi.

AK Parti'nin milliyetçi söylemi ve MHP'nin kendisini doğru dürüst izah edememesi... MHP seçmenini etkiledi. Oylar MHP'den AK Parti'ye yöneldi.

Saadet Partisi ile Büyük Birlik Partisi ittifakının oyları, olduğu gibi AK Parti'ye aktı. AK Parti'nin alttan alta işlediği dini kampanya çok etkili oldu.

7 Haziran'dan sonra PKK'nın şiddete başvurması, HDP'nin de bu şiddete net ve sert bir şekilde itiraz etmemesi... Kürtlerin bir kısmının AK Parti'ye yönelmesine yol açtı.

Muhalefet aşırı tembel, AK Parti ise aşırı çalışkandı... Ahmet Davutoğlu karınca gibi çalıştı. Devlet Bahçeli, Kemal Kılıçdaroğlu ve Selahattin Demirtaş ise çalışkanlıkta Davutoğlu'nun gerisinde kaldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan meydanlara çıkmadı... 7 Haziran'dan önce olduğu gibi “4 yüz milletvekili” ya da “başkanlık sistemi” tartışması başlatmadı. AK Parti, bu durumdan da olumlu yararlandı.

İşini kaybetmek istemeyen, ekonominin daha da kötüleşmesinden endişe duyan, doların yükselmesinden kaygılanan seçmen, “istikrar” adlı büyülü kavramın peşine düştü.

AK Parti ağır ve devasa propaganda makinesini kusursuz bir şekilde çalıştırdı: Devlet aygıtı olduğu gibi AK Parti'den yana oldu.

Bu kadarını ne Davutoğlu ne Erdoğan bekliyordu

SİZE bir şey söyleyeyim mi?Bu kadarını...Ne Davutoğlu ne Erdoğan bekliyordu.Ne AK Partililer bekliyordu ne araştırmacılar.Ne kamuoyu bekliyordu ne medya...43 bekleniyordu.44 olabilir deniyordu.Tek başına iktidarın biraz altı bekleniyordu.Kıl payı tek başına iktidar bekleniyordu.

Ama yüzde 50 beklenmiyordu.

Şimdi ne olabilir

BAŞKANLIK sistemi defterinin yeniden açılmasını bekleyebiliriz.

Ahmet Davutoğlu'nun daha özgüvenli bir lider haline gelmesini bekleyebiliriz.

MHP'de deprem bekleyebiliriz.

HDP'de iç tartışmalar bekleyebiliriz.

CHP'de değişim rüzgârları beklenebilir.

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ!!!

Haber Ara