Dolar

32,5182

Euro

34,9167

Altın

2.439,05

Bist

9.716,77

Adet döneminde ödem olur mu? Regl döneminde şişkinlik nasıl geçer?

Adet döneminde yaşanan şişkinlik, oldukça can sıkıcı ve bir nebze acı verici bir durum. Bu sorunu ortadan kaldırmak ve yaşanmaması için önlemler almak da bir o kadar basit. Peki ama adet döneminde neden şişlik olur? Adet döneminde eller, ayaklar ve göbekte şişlik normal midir? Regl olduğumda ödem olması doğal mı? Regl öncesi şişkinliğe ne iyi gelir? Adetten kaç gün önce vücut şişer? Adetten kaç gün sonra ödem atılır? İşte merak edilen detaylar...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-01-20 10:04:40

Adet döneminde ödem olur mu? Regl döneminde şişkinlik nasıl geçer?

Adet döneminde kişiden kişiye değişiklik gösteren bazı rahatsızlıklar vardır. Bunlardan biri de şişkinliktir. Bazı kadınlar için adet gününde geçen bir sorun olsa da bazıları için günlük hayatı büyük ölçüde etkileyen bir sorun haline dönüşebiliyor. 

Genelde 100 şikayetten 90'ı şişkinlik üzerinedir. Sıvı tutulmasına bağlı olarak gelişen karın şişliği de bunlardan birisidir. Diğer şikayetler ise yorgunluk, halsizlik, memelerde hassasiyet, sivilce, baş ağrısı, bazı yiyeceklere karşı iştah artışı, iştah kaybı, hassasiyet ve ağlama nöbetleri şeklindedir. Bu belirtiler 25 ile 35 yaş arasında başlayabilirler. Peki ama şişkinliği önlemek veya azltmak için ne yapmalı?

Adet Dönemindeki Şişkinliği Azaltmak ve Önlemek İçin Ne Yapılmalı?

Adet döneminde yaşanan şişkinlik değişen hormonlar nedeniyle vücudun su tutmasına, dolayısıyla şişlinliğe sebep oluyor. Sindirim sisteminde sıkışan gazların göbek ve çevresinde büyük bir şişlik oluşturması da aynı sebeplerden kaynaklanıyor. Dolayısıyla vücudunuzun değişime uğradığı bu dönemde, hareket etmek ve sıvı tüketmek başta olmak üzere, birçok durumu değiştirmelisiniz. Peki ama adet döneminde şişliği azalmak için nelere dikkat edilmelidir?

- Düzenli egzersiz yapın.

- Az tuzlu tüketin.

- Sıvı alımını artırın.

- Yoğurt ve benzerş probiyotikleri tüketmeye çalışın.

- Daha az ve sık yemek yiyin.

- Hazır ve işlenmiş gıdalardan uzak durmaya çalışın.

- Ekmekten uzak durun.

- Bol meyve sebze tüketin.

Haber Ara