Dolar

32,4877

Euro

34,9314

Altın

2.434,83

Bist

9.716,77

ABD, YPG'ye füze verdi mi?

ABD, Suriye'de YPG'ye füze verildiğini yönelik iddiaları yalanladı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-25 04:45:51

ABD, YPG'ye füze verdi mi?

ABD Savunma Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyinde IŞİD'le savaşan YPG'ye ileri teknoloji ürünü Javelin füzeleri verdiklerine dair iddiaları yalanladı.

Ajanslarda yer alan habere göre; Bakanlık Sözcüsü Yüzbaşı Jeff Davis, Pentagon'da gazetecilere yaptığı açıklamada, "Orada YPG ya da şu andaki misyonumuzun parçası olan diğer güçlere Javelin füzeleri vermedik" dedi.

"Suriye Demokratik Güçleri ile çalışan Suriye Arap Koalisyonu'na şu anda Şeddadi'ye ilerlediklerinde olduğu gibi her hedefleri için ayrı özellikleri bulunan ekipman sağladıklarını" belirten Davis, şunları söyledi: 

"Bunlar performanslarına dayalı olarak onlara verdiğimiz şeyler. Bir sonraki hedefleri için ihtiyaçlarının ne olduğunu değerlendiriyoruz ve bu amacı yerine getirmek için gerekli şeyleri onlara sağlıyoruz."

Uluslararası basında ve sosyal medyada ABD'nin askeri malzeme desteği yaptığı grupların IŞİD ile çatışmalarda ABD yapımı yüksek teknoloji ürünü FGM-148 Javelin antitank füzeleri kullandığı iddia edilmiş, bu gruplar arasında YPG'nin de bulunduğu belirtilmişti.

Haber Ara