Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

'ABD, Türkiye'yi Suriyelileştirme politikasından vazgeçmediği sürece canımız yanacak'

Selvi, 'ABD, Türkiye'yi Suriyelileştirme politikasından vazgeçmediği sürece canımız yanacak' dedi.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-08-22 08:48:20

'ABD, Türkiye'yi Suriyelileştirme politikasından vazgeçmediği sürece canımız yanacak'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Hürriyet Yazarı Abdülkadir Selvi, bugünkü köşesinde Gaziantep'te yaşanan canlı bomba saldırısını yazdı. Konu ile ilgili bir çok bilgi veren ve değerlendirmelerde bulunan Selvi, Türkiye'nin topyekün hedef alındığını ve bu hedefin "Türkiye'yi Suriyelileştirmek" olduğunu söyledi.

Buradan hareketle ABD'deki seçimlere atıfta bulunan Selvi, "ABD, Türkiye'yi Suriyelileştirme politikasından vazgeçmediği sürece canımız yanacak" dedi.

İşte Selvi'nin yazısının o kısmı:

Sıraya girdiler.  Önce FETÖ'nün darbe girişimi geldi. Onu PKK'nın kanlı saldırıları izledi. Türkiye'ye diz çöktürmek istiyorlar. Bu sürecinin düğmesine 20 Temmuz 2015 tarihinde bastılar. “Darbe mekaniği hareket geçti” denildi. 15 Temmuz bu tezin boş olmadığını gösterdi. Ancak karşı karşıya olduğumuz tablo darbeden öte bir anlam taşıyor. Tarihimizde hiç olmadığı kadar ciddi bir beka sorunu ile karşı karşıyayız. Önce hedef Erdoğan'dı. Erdoğan'ı devirip sonuç almayı planlıyorlardı. Başaramadılar. Ama her saldırıdan sonra daha da agresifleştiler. Daha acımasızca saldırdılar. Artık hedef sadece Erdoğan değil, Türkiye...

ABD'de yeni bir siyasi irade ortaya çıkana dek biz bu sorunu yaşayacağız. Yeni Amerikan yönetimi Erdoğan'ı tehdit olmaktan çıkarıp, Türkiye'yi Suriyelileştirme politikasından vazgeçmediği sürece, canımız yanmaya devam edecek demektir. Artık bundan daha kötüsü olmaz dememeyi öğrendim. Her saldırı diğerinden daha acımasız bir şekilde geliyor.

Haber Ara