Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

'ABD, Türk askerini İran'a sokmak istiyor'

'Milli Görüş lideri Oğuzhan Asiltürk, ABD'nin İran'a saldırmaya hazırlandığını öne sürdü. İran yönetimindeki Şii milislerin bölgedeki ilerleyişine değinmeyen Asiltürk, 'ABD, Türk askerini İran'a sokmak istiyor ama bunu yapamazlar' ifadelerini kullandı.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-09 18:08:06

'ABD, Türk askerini İran'a sokmak istiyor'

TİMETURK | HABER MERKEZİ

Tesnim Haber Ajansı'na konuşan Asiltürk, şu açıklamaları yaptı:

"AK PARTİ HATA YAPTI"

"Eğer biz Milli Görüş çizgisinde gidersek batı bizim iktidar olmamızda müsaade etmez, öyleyse biz buradan ayrılalım dediler ve ayrıldılar. Biz, bizden ayrılan insanların, yani hiç kimsenin aleyhinde konuşmayız ama kendileriyle karşılaştığımız zaman da yanlış yaptıklarını söyler ve doğruyu anlatırız. Aramızda düşmanlık diye bir şey yok, onlar bize yapsalar da cevap vermiyoruz. Hata yaptıkları şimdi ortaya çıktı. Erbakan Hoca'nın sözünü dinleselerdi Amerika ile stratejik ortak olmazlardı. Bu arkadaşlar Amerika bizim stratejik ortağımız diyerek hata yapıyorlar.

"TÜRKİYE, IRAK ve  SURİYE'YE ABD İSTEDİ DİYE GİRDİ"

"Zannettiler ki Amerika bizim stratejik ortağımız demekle daha büyük ayrıcalıklar elde edecekler ama yanıldılar ve hatalara hala da devam ediyorlar. Mesela Irak ve Suriye'ye girmemiz Amerika istediği içindir. Amerika, bizi o bataklığa çekmek istiyor çünkü Amerika ileriden İran'a karşı bir saldırı planlıyor ve Türkiye'nin mevcut gücünün de yok olmasını istiyor."

"ABD, TÜRK ASKERİNİ İRAN'A SOKMAK İSTİYOR"

"Sadece füze atmak bir ülkeyi işgal etmek için yeterli değil bunun için Türk askerlerini İran'a sokmayı hedefliyorlar. Ama bunu yapamazlar."

"ABD IŞİD'E TANK VERİYOR"

"Şimdi güney sınırımıza tankları sevk ediyorlar, Amerika, bu tankları vuracak silahları IŞİD'e kendisi veriyor ondan sonra aynı şekilde büyük zafiyet olunca daha fazlasına yüklenecekler ve bataklıkta biz mahvolup gideceğiz. İkaz ediyoruz, ancak bir şeyi söylediğimiz zaman karşımızdaki iktidar partisi kendisine kötülük yaptığımızı zannediyor halbuki bu kötülük değil, tam tersine onların da milletin de iyiliği için gerekli."

"ERDOĞAN MÜMİN BİR KARDEŞİMİZDİR AMA..."

"Tayyip Erdoğan bizim gençlik teşkilatımızda yetişmiş partimizden bu noktalara gelmiş ve Allah'a imanı olan bir mümin kardeşimizdir. Kötülüğünü istemeyiz ama yanlış yola gittiği zaman onu ikaz etmek de bizim görevimizdir. Nitekim Amerika'yla İsrail'in emellerine uygun olarak BOP'un yürütülmesinde eş başkanlık konusunda hep ikaz ettik. Biz Erdoğan'ın hata yapmasını engellemeye çalıştık çünkü Erdoğan'ın hatası tüm millete mal oluyor."

"15 TEMMUZ'UN PLANLAYICISI AMERİKA'DIR"

"Bizim Amerika ile ortaklıkla hiçbir kazancımız olamaz. Bakınız Amerika bir terör örgütüne silah yardımı yapıyor, onlar da PKK ile birlikte hareket ediyor. Yine Tayyip Erdoğan Şanghay'a bizi alın deyince Taksim'de olaylar yaşandı, yani her türlü saldırıyorlar, o da bir darbe girişimiydi. Ardından FETÖ ortaya çıktı, Amerika sürekli plan yapıyor. Kendi adamlarını göndermiyor, buradaki adamlarını her yere yerleştiriyor ve bunlarla saldırıyor. Fetullah Gülen'in böyle bir gücü yoktu, ordu içinde de gidişten memnun olmayan bazı komutanlar vardı ve 15 Temmuz girişiminde ortak bir çalışmaya giriştiler, bunun planlayıcısı Amerika'dır. Bu girişimde Erdoğan'ı öldüreceklerdi hatta yanına bir çuval altın koyacaklardı ve Erdoğan bununla kaçacaktı diye basına vereceklerdi."

FETÖ TEMİZLİĞİ AK PARTİ'YEYANSIYACAK MI?

"Tabi yansıyacak ama bunu seçimlerle yapacaklar, seçimden önce yapsa iktidardan düşerler. Milletvekilleri başka bir partiye gider ve başka bir iktidar olabilir. Şimdi gelecek seçimleri bekliyorlar, seçimleri tekrar kazanabilmesi için bu FETÖ'cülerin tam temizlenmesi gerek. Bir de Güneydoğuda PKK'nın temizlenmesi gerekiyor. Suriye ve Irak'a da bu yüzden girdiler."

"BİZ MECLİS'E GİRERSEK..."

"Cumhurbaşkanının etrafındaki kişilerin hiçbirisi gerçekten meseleleri görüp anlatacak kabiliyette değil. Bilenler de 'istediğinin dışında bir şey söylersek tasfiye ediliriz' korkusuyla söylemiyorlar. Biz meclise girersek bunların hiçbirini yapamazlar. Biz 24 kişiyle 450 kişilik mecliste bakan düşürdük. Hak en üstündür biz 24 kişi ile mecliste bunu yaptık."

"DARBE GERÇEKLEŞSE İÇ SAVAŞ OLMAZDI"

"Dış güçlerin bizi ortadan kaldırmak istediğini bilmeyen yok. En son darbe girişiminde de oldu bu. Bakın TBMM'yi bombaladılar, eğer darbe gerçekleşseydi ABD'nin güdümünde bir devlet olurdu ve iç savaş olmazdı."

"MUSUL İÇİN ORTAYA ÇIKARSAN ABD İLE SAVAŞMALISIN"

"AKP, siyasetini değiştirecek mi Allah bilir ama değiştirmeleri gerekiyor. Keşke değişse, ancak görüntü değiştirmeye yönelik görünmüyor, "gittikçe daha da ileriye gideceğiz" diyor, "Musul'da bizim hakkımız var" diyor. Yani Musul'da benim hakkım var dediğin zaman Amerika ile savaşman lazım. Biz asker bir milletiz savaşmaktan korkmayız ama birinin elinden müthiş kitle imha silahı, sende üç beş roket atar varsa nasıl savaşacaksın?"

"SAF DEĞİŞTİRMEK GÖRÜNMÜYOR"

"Şimdi bir şans doğdu. Tayyip Erdoğan, Şanghay örgütüne karşı bir yakınlık gösterdi ve onlar da Amerika'nın sultasından kurtarmak için birçok şeye göz yumuyorlar. Ama saf değiştirme alameti görünmüyor."

AVRUPA BİRLİĞİ KONUSU

"Cumhurbaşkanı da Başbakan da biz Avrupa Birliğine girmekten vazgeçmedik, eninde sonunda katılacağız diyorlar, olur da biz oradan kopabilirsek o zaman değişim olur."

Haber Ara