Dolar

32,3369

Euro

35,1436

Altın

2.241,52

Bist

8.745,71

ABD Senatosu Ermeni tasarısını kabul etti

Beyaz Saray'ın daha önce üç kez geçmesini engellediği Ermeni tasarısı, Demokrat Senatör Menendez tarafından dördüncü kez Senato'ya sunuldu ve kabul edildi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-12-12 21:13:13

ABD Senatosu Ermeni tasarısını kabul etti

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Daha önce Beyaz Saray'ın hamlesiyle Cumhuriyetçi Senatörler Lindsey Graham ve David Perdue tarafından engellenen Ermeni tasarısı, Demokrat Senatör Bob Menendez ve Cumhuriyetçi Texas Senatörü Ted Cruz tarafından dördüncü kez Senato'ya sunuldu ve kabul edildi.

Geçen ay Temsilciler Meclisinden de geçen tasarı Trump'ın masasına gönderilecek.

Tasarıya ilişkin Senato Genel Kurulunda yapılan oturumda, kurulda hazır bulunan senatörlerden oylamaya karşı çıkan olmadı.

Senatonun bu konudaki görüşünü yansıtan bir düzenleme olan karar tasarısının, yasal olarak herhangi bir bağlayıcılığı bulunmuyor.

Daha önce Beyaz Saray'ın da devreye girmesiyle Cumhuriyetçi senatörler Lindsey Graham ve ardından David Perdue, tasarının oylanmasını engellemişti.

29 Ekim'de Temsilciler Meclisi Genel Kurulunda yapılan oylamada da 11 "hayır" oyuna karşılık, 405 "evet" oyu ile 1915 olaylarını "soykırım" olarak tanıyan bir karar tasarısı kabul edilmişti.

Haber Ara