Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

ABD savunma yaptı: Serbest kalmış IŞİD'liler olabilir

ABD liderliğindeki terör örgütü IŞİD'e Karşı Uluslararası Koalisyonun Sözcüsü Albay Ryan Dillon, ABD basınında fazla yer bulamayan BBC haberine ilişkin açıklama yaptı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-14 23:42:52

ABD savunma yaptı: Serbest kalmış IŞİD'liler olabilir

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun sözcüsü Albay Dillon, video konferans yöntemiyle ABD Savunma Bakanlığına (Pentagon) bağlanarak, Irak ve Suriye'de IŞİD karşıtı operasyonlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

ALBAY DILLON DOĞRULADI

İngiliz BBC kanalının IŞİD ile PKK/PYD arasındaki anlaşmaya ilişkin haberi ile ilgili soruları yanıtlayan Dillon, anlaşma çerçevesinde 3 bin 500 IŞİD'li ailenin ve 300'den az sayıda da IŞİD'linin şehirden çıkarıldığını söyledi.

AA muhabirinin, koalisyon açıklamasının bir tahliye operasyonu ve terör örgütü mensuplarının teslim olmasına ilişkin olduğunu, BBC haberinin ise IŞİD'lilerin silahları ile Rakka'yı terk etmesine müsaade edilmesinden bahsettiğini hatırlatması üzerine Ryan Dillon, anlaşmanın öncesinde 4-5, sonrasında ise 100 civarında IŞİD'linin teslim olduğunu öne sürdü.

'SERBEST KALMIŞ BİRİLERİ OLABİLİR'

Anlaşma çerçevesinde IŞİD'lilerin serbest bırakılıp bırakılmadığına yönelik soruya ise Dillon, "Yüzde 100 bir kesinlikle Rakka'dan çıkan tüm savaşçıların tespit edildiğini söyleyemem. Ve gerek bu anlaşmaya varırken veya öncesinde diğer sivillerle birlikte oradan çıkmayı başarmış ve serbest kalmış birileri olabilir." şeklinde yanıt verdi.

Albay Dillon ayrıca, Rakka'dan ayrılan IŞİD'lileri havadan takip ettiklerini, IŞİD kontrolündeki alanlara gittiklerini gördükleri takdirde vurmaya hazır olduklarını ifade etti.

RUSYA'NIN 'ABD, IŞİD MİLİTANLARINI VURMADI' İDDİASI

Rusya Savunma Bakanlığının, ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı koalisyonun Suriye'nin Elbu Kemal kentinden kaçan IŞİD'lilere yönelik saldırı düzenlemediğine yönelik iddialarına da değinen Albay Dillon, "Rusya Savunma Bakanlığının açıklamaları da hava saldırıları kadar isabetli." ifadelerini kullandı.

ABD'DEN RUSYA'YA SUÇLAMA

Rusya'nın son zamanlarda "bazı başarısızlıklar yaşadığından dolayı" ABD öncülüğündeki koalisyon hakkında "yalanlar uydurduğunu" öne süren Ryan Dillon, "Rusya Savunma Bakanlığından gelen neredeyse her şey şüpheli ve yanlış" suçlamasında bulundu.

Rusya Savunma Bakanlığı ise Twitter hesabından, ABD öncülüğündeki uçakların IŞİD konvoylarını vurmadığını gösteren hava araçlarından çekilmiş bir fotoğrafı paylaşmıştı.

Bakanlık ayrıca, ABD öncülüğündeki koalisyon uçaklarının Rus uçaklarına bölgede önleme yaptığını iddia etmişti.

Haber Ara