Dolar

32,5548

Euro

34,9262

Altın

2.444,11

Bist

9.716,77

ABD, Libya'da askeri müdahaleye istekli

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Peter Cook, ABD'nin Libya'ya askeri müdahale konusunda gönüllü olduğunu belirtti.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-24 13:42:01

ABD, Libya'da askeri müdahaleye istekli

Pentagon sözcüsü Peter Cook, ABD'nin Libya'ya askeri müdahale düzenlemek için gönüllü olduğunu ancak bu konuda herhangi bir kararlarının olmadığını belirtti.

CNN International'da Barbara Starr'ın sorularını cevaplayan Cook, "Libya'ya gelecekte askeri müdahale konusunda hazırlanıyoruz. Şu an Libya'daki hükümet ile şekillendirmeye çalışılıyor. Libya'da IŞİD güçlerine karşı başarılı olunması bunu zaten kanıtlıyor" dedi.

"PETROL IŞİD'E BIRAKILAMAZ"

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Roma'da hafta içinde katıldığı IŞİD ile mücadele zirvesinde Libya'nın petrol zenginliğine işaret etmiş, “İsteyeceğimiz son şey milyarlarca dolar petrol gelirine sahip sahte bir halifelik” ifadelerini kullanmıştı. Ayrıca Libya'nın Avrupa'ya olan yakınlığı da endişeyi arttırıyor.

OBAMA'YA BASKI VAR

Amerikalı yetkililer, Irak ve Suriye'de güç kaybeden IŞİD'in yeni hedefinin Libya olduğunu ifade ediyor. New York Times'ın haberine göre ABD Başkanı Barack Obama'ya da Libya'daki IŞİD yapılanmasına karşı harekete geçmesi için danışmanlarından baskı var. ABD Temsilciler Meclisi İstihbarat Komitesi'nin üyesi California'dan Demokrat vekil Adam B. Schiff de “IŞİD'in Libya'da çok büyük bir bölgeyi tuttuğunu ve etkili şekilde yönettiğini görebilirsiniz” derken, Libya'nın Avrupa'nın güneyine yakınlığına işaret ediyor. New York Times, Pentagon yetkililerine dayanarak, IŞİD'in Libya'daki savaşçı sayısının son birkaç ayda iki kattan fazla artarak 5 bin ila 6 bin 500'e çıktığını yazdı.

 

Haber Ara