Dolar

32,5476

Euro

34,9308

Altın

2.441,29

Bist

9.716,77

ABD'li Albay: Sincar'daki PKK ve Musul'daki IŞİD arasında fark yok

ABD öncülüğündeki koalisyonun sözcüsü Albay John Dorrian, 'ABD için Sincar'daki terör örgütü PKK ve Musul'daki IŞİD arasında bir farkın olmadığını, her iki örgütün de ortadan kaldırılması' gerektiğini belirtti.

8 Yıl Önce Güncellendi

2017-01-10 16:22:39

ABD'li Albay: Sincar'daki PKK ve Musul'daki IŞİD arasında fark yok

Dorrian, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) Erbil kentinde, Ninova Ortak Operasyonları Komutanlığı sözcüsü Tuğgeneral Yahya Resul, Irak Terörle Mücadele Servisi sözcüsü Sabah en-Numan ve IKBY Peşmerge Bakanlığı Basın sözcüsü Helgurd Hikmet ile ortak basın toplantısı düzenledi.

AA muhabiri Dorrian'a "ABD için Sincar'daki PKK ve Musul'daki IŞİD varlığı arasında bir fark olup olmadığı" sordu. Dorrian, şu cevabı verdi: "Sincar'daki PKK ve Musul'daki DEAŞ arasında fark yok çünkü PKK'yı bir terör örgütü olarak kabul ediyoruz. Musul'daki DEAŞ da bir terör örgütüdür. Her iki grubun da ortadan kaldırılması lazım. Bunun için de müttefik ve partnerlerimizle ortak hareket etmemiz lazım. Bu çok önemlidir."

PKK-ABD TEMASI

PKK'nın Sincar'dan çıkarılması için örgüt ile temas halinde misiniz?

- PKK ile hiçbir şekilde görüşüp konuşmuyoruz. Irak merkezi hükümeti ve Kürt Bölgesel Yönetimi ile irtibattayız. Terörist örgütlerle koordinasyonumuz söz konusu değildir, bizim yaptığımız bir iş değildir. 
Terör örgütlerinin ortadan kaldırılması için verilen tüm çabaları destekliyoruz. Bu ülkede ve Suriye'de herhangi bir terör örgütünün ortadan kaldırılması için güvenlik güçlerinin yanındayız. Bu bizim için önemli bir prensiptir" dedi.

Haber Ara