Dolar

32,3380

Euro

35,2039

Altın

2.246,78

Bist

8.718,11

ABD basını Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını istedi

ABD'de yayın yapan Washington Post gazetesi yayınladığı haberde Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını istedi. Gazete, NATO-Türkiye geriliminin yaşandığı bu günlerde, 'Peki Trump Türkiye'ye yaptırım uygulayacak mı?' sorusunu NATO'daki ABD'li bir isme yöneltti...

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-11-22 15:13:46

ABD basını Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını istedi

ABD gazetesi Washington Post, ABD yönetiminin Rusya'ya uygulanan yaptırımlar kapsamında Rusya'dan S-400 savunma sistemi alan Türkiye'ye yaptırım uygulaması gerektiğini savundu.

YAPTIRIM UYGULAMASI GEREKİYOR

Josh Rogin imzalı haberde, "Kongre'de kabul edilen ve Başkan Trump tarafından imzalanan Rusya'ya yönelik yaptırım yasası uyarınca yönetimin, yasaklı bir Rus şirketiyle iş yaptığı için Türkiye'ye yaptırım uygulaması ve ülkeye ABD silahı satışını durdurması gerekiyor. Peki Trump bunu yapacak mı?" denildi.

NATO AYRINTISI

Yazar, bu soruyu ABD'nin NATO Büyükelçisi Kay Bailey Hutchison'a sorduğunu, Hutchison'ın da 'belki' yanıtı verdiğini belirterek, şöyle devam etti:

"Hutchison, Trump yönetiminin, Türkiye'yi Rus savunma sanayiiyle anlaşmaya varması durumunda 'sonuçlarının farkında olması' uyarısında bulunduğunu söyledi, ama yönetim bununla ilgili henüz ne yapacağına karar vermedi."

Hutchinson, 'Açıkça büyük bir endişe var, bunla ilgili bir şüphe yok. Ama diğer yandan, Türkiye çok değerli bir NATO müttefiki … NATO'nun her çağrısına karşılık verdiler' yanıtını verdi.

Yazıda, ABD Savunma Bakanı Jim Mattis'in, olası yaptırımlara rağmen ABD ile Türkiye arasındaki savunma işbirliğini ileriye taşımaya çalıştığı da belirtildi.

NATO-TÜRKİYE ARASINDAKİ GERİLİM

8-17 Kasım tarihleri arasında Norveç'te gerçekleşen NATO tatbikatında Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hedef gösterilmesi sonrasında kriz yaşandı. NATO'daki skandalı deşifre eden kişinin FETÖ mağduru Türk subay Binbaşı Ebru Nilhan Bozkurt olduğu ortaya çıktı.



Haber Ara