Dolar

32,3395

Euro

35,1257

Altın

2.238,65

Bist

8.772,11

ABD Adalet Bakanlığı siyahi Amerikalı Eric Garner'ın katili beyaz polisi hakkında kararını verdi

Amerika Adalet Bakanlığı, 2014 yılında gözaltına alındığı sırada boğazının sıkılması sonucu öldüğü iddia edilen siyahi Amerikalı Eric Garner davasıyla ilgili kararını verdi. Bakanlık, yargılanan beyaz polis memuru hakkında kamu davası açılmayacağına kanaat getirdi.

5 Yıl Önce Güncellendi

2019-07-17 08:46:45

ABD Adalet Bakanlığı siyahi Amerikalı Eric Garner'ın katili beyaz polisi hakkında kararını verdi

New York Doğu Bölgesi savcısı tarafından yapılan açıklamada kararın, davayı bütünüyle inceleyip değerlendiren Adalet Bakanı William Barr tarafından verildiği belirtildi.

"NEFES ALAMIYORUM"

Garner 2014'te New York sokaklarında kaçak sigara satma suçuyla polis memuru tarafından tutuklandığı sırada kullanılmaması gereken bir teknik nedeniyle boğularak ölmüştü. Vidoya kaydedilen rahatsız edici görüntülerde astım hastası olduğu belirtilen Garner'ın son sözleri “Nefes alamıyorum” olmuştu. Görüntüler tüm polis teşkilatının tutuklamada kullanılması gereken gücün sınırıyla ilgili yeni bir eğitimden geçirilmesine neden oldu.

"Amerika'nın Sesi"ne göre Adalet Bakanlığı, Eric Garner'ı kollarını boynuna dolayarak nefessiz bırakan ve ölümüne sebep olan beyaz polis memuru Daniel Pantaleo hakkında makul bir şüphe ötesinde federal Medeni Haklar Yasası'nı ihlal ettiğine dair yeterli kanıt bulunmadığına karar verdi.

Açıklamada, bir polis memurunun hatası, korkusu, yanlış algılanması ve hatta yanlış karar vermesinin medeni haklar kanunu uyarınca kasıtlı bir davranış teşkil etmediği belirtildi.

AİLEYE TAZMİNAT ÖDENMİŞTİ

Savcılar kararı açıklamak için Garner'ın ailesiyle bir araya geldi. Anne Gwenn Carr ve eşi Esaw Snipes'a 5,9 milyon dolar tazminat ödenmişti.

Eric Garner'ın annesi söz konusu polis memurlarının kovulmadığı sürece New York sokaklarının güvende olmayacağını ve davalarında kararlı olduklarını söyledi.

Garner'ın ölümü sonrası beyaz polis şiddeti ve hayatını kaybeden siyah Amerikalılar tartışması bir kez daha gündeme gelmiş, ülke çapında günler süren protesto gösterileri düzenlenmişti.

Haber Ara