Dolar

32,5587

Euro

34,9370

Altın

2.442,78

Bist

9.716,77

'Abbas, Hamas’ın israil’e yönelik saldırılarını engellemede büyük yardımı var'

İsrail’e yönelik saldırıların önlenmesinde Filistin Devlet Başkanı’nın büyük rolü olduğunu söyleyen israilli bir general; yeni kurulacak hükümetin Mahmut Abbas’ı, ‘İsrail’in ana ortağı’ olduğunu ilan etmesini istedi.

6 Yıl Önce Güncellendi

2019-03-30 13:54:14

'Abbas, Hamas’ın israil’e yönelik saldırılarını engellemede büyük yardımı var'

 

Üst düzey İsrailli bir general, "Birkaç gün sonra yapılacak parlamento seçimlerinden sonra kurulacak olan yeni İsrail hükümetinin, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas'ın İsrail'in ana ortağı olduğunu ilan etmesi gerekiyor. Böylece Abbas ile eski Başbakan Ehud Olmert arasında 2008-2009'da yapılan anlaşmalara geri dönülür” dedi.

“Sağcı siyaset anlayışı, İsrail'i Batı Yaka'daki etnik bir savaşa tekrar götürüyor” uyarısında bulunan İsrailli general; Mahmut Abbas asıl ortak olmasına rağmen, barış sürecinde hiçbir Filistinli ortağı yok" dedi.

‘GAZZE HER AN PATLAMAYA
HAZIR BİR BOMBA GİBİ'

İsrailli Stratejik Diyalog Akademisi Başkanı Shin Ben ise, şu anki statüko anlayışı ile Filistinlilerle ciddi bir barış sürecinin sürdürülemeyeceğini belirterek, “Gazze'deki patlama, iki milyon Filistinlinin bu zor şartlarda yaşamından kaynaklanıyor. Gazze halkının zor şartlar altındaki yaşamı er ya da geç, her an potansiyel bir patlamaya dönüşecektir. Gazze her an patlamaya hazır bir bomba gibi” uyarısında bulundu.
Hamas'ın yönetimi altındaki Gazze'deki patlamanın, Mahmut Abbas'ın yönetimindeki Batı Yaka'da da yaşanmaya başladığını dikkati çeken Shin Ben; Filistin güvenlik güçleriyle, İsrail güvenlik güçlerinin işbirliği içinde yapılan operasyonlar sayesinde, bazı silahlı saldırıların önlendiğini belirtti.

‘ABBAS, İSRAİL İLE
İŞBİRLİĞİ İÇİNDE'

İsrail eski Sivil İdare Başkanı ve eski Savaş Sekreteri Yardımcısı Shin Ben, kendisi hakkında iç kamuoyunda yapılan eleştirileri dikkati almayan Mahmut Abbas'ın, Netanyahu hükümeti ile yaptığı işbirliği sayesinde İsrail'e yönelik silahlı saldırıların önlenmesinde büyük bir katkısı olduğunu belirterek, “ Abbas'ın kıdemli memurlarına verdiği talimatlar sayesinde çok sayıda saldırı önlendi. Saldırıların önlenmesinde Abbas'ın çok büyük katkısı var” dedi.
Hamas'ın, Batı Yaka'da 2018 yılında düzenlediği 480 silahlı saldırı ve bireysel eylemleri Mahmut Abbas yönetimi tarafından engellendiğini belirten Shin Ben; olaylara karışan Hamas yanlısı 219 Filistinli'nin de tutuklandığını söyledi.

Haber Ara