Dolar

32,5452

Euro

34,9373

Altın

2.444,02

Bist

9.716,77

50 yaşında genç görünmenin sırrı

Her zaman ebedi gençliğin peşinde olan kadınlar, yüzlerinde görünen en küçük ince çizgileri bulmak için çeşitli yolları kullanabilir ve bu yollar bazen olumsuzlukla sonuçlanabilir. Natasha Loiseau, Paris bölgesinde yaşayan 50 yaşında bir kadın; bugün bizimle çok genç görünmek için yaşlanma karşıtı tarifini paylaşıyor!

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-10-24 11:57:03

50 yaşında genç görünmenin sırrı

Her zaman ebedi gençliğin peşinde olan kadınlar, yüzlerinde görünen en küçük ince çizgileri bulmak için çeşitli yolları kullanabilir ve bu yollar bazen olumsuzlukla sonuçlanabilir.

Ve bazıları kırışıklık önleyici ürünler için belirli bir bütçe sağlarsa, diğerleri daha sıkı ve genç bir cilde sahip olmak için bıçağın altına girmekten çekinmez. Ama anneannelerimizin tariflerini derinlemesine inceleyerek çok tatmin edici sonuçlar elde etmek mümkünken neden sağlığınızı tehlikeye atsın ve paranızı kırışıklıklarla mücadele etmek için boşa harcayın.

Yaşın ve özellikle cilt yaşlanmasının etkilerinden kaçmak imkansız. Bu, cildin elastikiyetini ve sıkılığını kaybettiği ve kırışıklıkların ortaya çıkmasına neden olan doğal bir süreçtir . Elbette yaş, cilt yaşlanmasının ana nedeni olmaya devam ediyor, ancak başka faktörler de dahil. Gerçekten de cildin günlük olarak maruz kaldığı saldırganlıklar (kirlilik, soğuk, güneş, su eksikliği, kötü beslenme, stres, sigara ...) kırışıklıkların görünümünü artırabilir.

Bunlardan kurtulmak için birçok kişi, genellikle zararlı etkileri olan kimyasallarla yüklü kırışıklık önleyici ürünler kullanır. Hatta diğerleri kozmetik cerrahi veya botoks yapacak kadar ileri giderler.

Tedavi edilen kısmı dinlendirmek için botoks veya botulinum toksin enjeksiyonları kullanılır, bu da büzülerek kırışıklıkların oluşmasına neden olur. Böylelikle botoks, kas ve nöronlar arasındaki iletimi engelleyerek çalışır ve kas kasılmasında azalmaya neden olur. Ama ne kadar etkili olursa olsun botoksun sağlık üzerindeki etkileri de yok değil. Alerjiler dahil birçok yan etkiye neden olabilir. Bu yüzden doğal ipuçlarına gitmek daha iyidir.

Natasha Loiseau, Paris bölgesinde yaşayan 50 yaşında bir kadın; bugün bizimle çok genç görünmek için yaşlanma karşıtı tarifini paylaşıyor!

Daha genç ciltler için doğal maske:

Malzemeler:

100 ml su
1 yemek kaşığı mısır nişastası
1 yemek kaşığı hafif krema
5 yemek kaşığı havuç suyu

Hazırlık:
Bir tencerede su ve mısır nişastasını karıştırın ve kaynayana kadar pişirin. Karışımı soğumaya bırakın, hafif krema ve havuç suyunu ekleyin, ardından her şeyi karıştırın.

Kullanım:
Yüzünüzü iyice yıkayıp kurulayın, ardından uygulama yapılacak bölgelere maskeyi uygulayın ve durulamadan önce yarım saat bekletin.
En iyi sonuçlar için bu numarayı haftada 3-5 kez tekrarlayın.

Malzemelerin faydaları:

Havuç suyu:
B vitaminleri, K ve C vitaminlerinin yanı sıra magnezyum da dahil olmak üzere besinler açısından zengin olan havuçlar sağlık için mükemmeldir.
Yenir, çiğ, pişirilir veya meyve suyunda yenir, pek çok tedavi edici erdemleri vardır. Bu sebze özellikle karaciğerdeki kolesterolü düşürmeye, kanseri önlemeye, göz sağlığını korumaya ve aynı zamanda enerjiyi artırmaya yardımcı olur.
Ayrıca havuç suyunun cilde pek çok faydası olacaktır . Nitekim yaşlanma karşıtı özelliklere sahip A vitamininin öncüsü olan beta-karoten içeriği sayesinde cildin genç görünümünü ve sıkılığını korumaya yardımcı olur.
Havuç suyu ayrıca bronzluğunuzun uzamasına, sivilcelerin önlenmesine ve sağlıklı bir ışıltı vermenize yardımcı olur.

Taze krema :
Çeşitli mutfak preparatlarında çok popüler olan ekşi kremanın ayrıca birçok kozmetik faydası vardır. Gerçekten de bu bileşen, en kuru cildi nemlendirmede ve elastikiyetini güçlendirirken cilde esneklik kazandırmada etkilidir. Esas olarak yağ içeriğine inen bir etki. Bununla birlikte, az yağlı bir kremin daha az yağ içerdiğini ancak daha az etkili olmadığını unutmayın.
Taze krem ayrıca, keratoliptik ve büzücü özelliklere sahip bir madde olan laktik asit içerir, bu da ölü deriyi ortadan kaldırmaya, gözenekleri açmaya ve ayrıca cilt dokusunu arındırmaya ve iyileştirmeye yardımcı olur. Bu bileşen aynı zamanda lekelerin solmasına da yardımcı olur. 

Mısır nişastası :
Mısır nişastası genellikle güzellik bakımlarında talk yerine kullanılır. Bu ürün saç derisinin sebumunu emmeyi mümkün kılar, makyaj sabitleyici görevi görebilir ve ayrıca güçlü emici gücü sayesinde yağlı cildi matlaştırabilir .
Bu bileşen ayrıca güneş yanığını yatıştırmaya ve kızarıklıkları gidermeye yardımcı olur.

Kaynak: Santeplusmag

Haber Ara