Dolar

32,5051

Euro

34,9052

Altın

2.438,76

Bist

9.716,77

“3 Arap ülkesi daha İsrail’le anlaşma imzalayacak”

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile işgal devleti İsrail arasında dün imzalanan 'normalleşme' anlaşmasının yankıları sürerken, 3 Arap ülkesinin daha İsrail ile anlaşma imzalayacağı öne sürüldü.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-08-14 12:26:36

“3 Arap ülkesi daha İsrail’le anlaşma imzalayacak”

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile işgal devleti İsrail arasında dün imzalanan "normalleşme" anlaşmasının yankıları sürerken, 3 Arap ülkesinin daha İsrail ile anlaşma imzalayacağı öne sürüldü.

İsrail Yayın Kurumu Radyosu ‘Makan', Washington'daki yakın kaynaklara dayandırdığı haberinde, yakında Emirlikler (BAE) örneğini izleyecek ve İsrail ile ilişkilerini normalleştirecek Arap ülkeleri hakkında bilgi verdi.

Makan'a göre, İsrail'in Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile barış anlaşması imzalamasının ardından Washington'daki kaynaklar, Bahreyn Krallığı, Umman Sultanlığı ve Sudan'ın da yakında bu adımı atacağını ve İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğini bildirdi.

Washington'daki kaynaklar, bunun Bahreyn ve Umman için çok kısa bir zaman meselesi olduğuna inandıklarını ifade ettiler.

Buna karşılık, ABD Başkanı Donald Trump, Filistinlilerin daha fazla Arap ülkesinin İsrail ile barış anlaşması yaptığını görünce barış arayacağına inandığını söyledi. Trump, İsrail'in ilhak planının şu anda masada olmadığını da belirtti.

İsrailli bir yetkili ise, İbranice "Kan" radyosuna verdiği röportajda, Bahreyn Krallığının İsrail ile resmi ilişkiler kuracak bir sonraki Arap ülkesi olabileceğini doğruladı.

Umman Sultanlığı'ndan anlaşmaya destek

Öte yandan Umman Sultanlığı Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasında varılan ‘normalleşe' anlaşmasına destek verdiğini açıkladı.

Umman Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, İsrail ile BAE arasında varılan kararın Orta Doğu'da kapsamlı, adil ve kalıcı bir barışa ulaşılmasına katkıda bulunacağını ifade etti.

Kaynak: Makan

Çeviri: Feyza Akyıl

Haber Ara