Dolar

32,5433

Euro

34,9416

Altın

2.445,81

Bist

9.716,77

Türkiye Suriye'ye girecek mi?

Başbakan Davutoğlu, Türkiye Suriye'ye girecek haberlerine açıklık getirdi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2015-07-03 00:15:42

Türkiye Suriye'ye girecek mi?

İskele Sancak programında Mehmet Acet'in sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türkiye'nin Suriye'ye gireceği yönündeki haberler konusunda da açıklamalar yaptı. Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Suriye'ye girecek beklentisine kimse girmemelidir," dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Suriye sınırındaki yaşananlara ilişkin olarak, aldığımız tedbirlerin Türkiye Suriye'ye girecek şeklinde yorumlanmaması gerektiğini vurgulayarak "güvenliğimizi tehlikeye atacak bir durumda ise yarını beklemeyiz" dedi.

TÜRKİYE'Yİ MACERAYA SOKMAYIZ

"Biz Türkiye'yi maceraya sokacak bir adım atmayız. PYD'nin ve PKK'nın Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum içine girmesine de kayıtsız kalmayız. DEAŞ'a karşı en net tavrı biz sergiledik. 28-30 Mayıs arasında Suriye rejimi Haseke'de DEAŞ ile biraraya gelerek ılımlı muhalefete karşı anlaşmaya vardılar."

"YARINI BEKLEMEYİZ..."

"Bizim Suriye'deki Kürtlerle bir sorunumuz yok. Kendi sınırlarımızı korumak için gerekli tedbirleri aldık. Ek olarak sınırımız dışında oluşabilecek bir durum için gerekli tedbirlerin alınması için direktifler verildi. Ancak bu tedbirlerin Türkiye'nin Suriye'ye gireceği şeklinde yorumlanmaması gerekiyor. Türkiye'nin güvenliğini tehdit edecek bir durum olursa yarını beklemeyiz."

 

 

Haber Ara