Dolar

32,4815

Euro

34,8683

Altın

2.436,30

Bist

9.716,77

Suriye Türkmenlerinden 'bayrak' açıklaması

Suriye Türkmenlerinden 'bayrak' açıklaması

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-25 18:05:42

Suriye Türkmenlerinden 'bayrak' açıklaması
Suriye Türkmenleri, "resmi bayrak"ları olarak "gök mavisi zeminde, sarı ve beyaz renkli çift başlı kartal"ın kullanıldığını açıkladı.

Suriye Türkmen Meclisinden yapılan açıklamada, Suriye Türkmenlerinin tek bir "resmi bayrak" kullandığı belirtildi.

Bayrağın "gök mavisi zeminde, sarı ve beyaz renkli çift başlı kartal" olduğu ifade edilen açıklamada, bayrağın meclisin tüm faaliyetlerinde, sahadaki askerlerin sancağında ve tüm mecralarda kullanılmakta olduğu hatırlatıldı.

Bayrak karmaşasına son vermek, farklı bayrakların kullanılmasının önüne geçmek ve Suriye Türkmenlerinin tüm alanlarda kullandığı bayrağı vurgulamak için yapılmasına gerek duyulduğu ifade edilen açıklamada, ilgili herkesin görüşü alındıktan ve mecliste oylandıktan sonra belirlenen bayrak modelinin tüm Suriye Türkmenlerinin gönül rızasıyla belirlendiğine dikkat çekildi.

Suriye Türkmen Meclisinin, Suriye Türkmenlerinin tek ve meşru temsilcisi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, "Biz Suriye Türkmenleri olarak uğrunda canımızdan vazgeçtiğimiz, şehadet şerbetinden kana kana içtiğimiz, vatan bildiğimiz topraklarımızın bekası, bacılarımızın gelinliği, şehitlerimizin son örtüsü olan bayrağımızın ilelebet dalgalanması için bu şanlı davadan asla vazgeçmeyeceğiz" denildi.

Haber Ara