Dolar

32,5557

Euro

34,9319

Altın

2.445,29

Bist

9.716,77

Suriye'de kaçırılan Alman gazeteciyi muhalifler kurtardı

Suriye'de kaçırılan Alman gazeteci Janina Findeisen, fidyecilerin elinden muhalifler sayesinde kurtuldu.

8 Yıl Önce Güncellendi

2016-09-29 00:14:48

Suriye'de kaçırılan Alman gazeteciyi muhalifler kurtardı

TİMETURK I HABER MERKEZİ

Melahat KEMAL

Geçen yıl Temmuz ayında gazetecilik faaliyetleri için Suriye'ye giren Alman gazeteci Janina Findeisen'in Ekim ayında Nusret Cephesi tarafından alıkonulduğu iddia ediliyordu. Ancak gerçeğin bu olmadığı Findeisen'in serbest kalması ile ortaya çıktı.

ŞAM'IN FETHİ CEPHESİ AÇIKLADI

Şam'ın Fethi Cephesi yaptığı açıklamada bir grup tarafından kaçırılan gazeteci hakkında kendilerine bir ay önce bilgi ulaştığını belirtti ve gazeteciyi kaçıran grubun hücrelerine baskın yapıldığını, çocuğuyla beraber kurtardıklarını açıkladı

Findeisen'in alıkonulduğu sırada hamile olduğu ve Aralık ayında bir çocuk sahibi olduğu ifade edildi. Suriye'de dünyaya getirdiği bebeğinin şu an 8 aylık olduğu söylenen Alman gazeteci 14 ay sonra Suriye'den Türkiye'ye geçerek ülkesine döndü.

Findeisen ilk açıklamasında alıkonulduğu süre içinde kendisi için fidye pazarlığı yapanların kendisi için 5 milyon avro istendiğini öne sürdü. Alman gazetecinin Suriye'de geçirdiği zaman içinde serbest kalması için 5 milyon avro ile 15 milyon avro arasında değişen rakamlar fidye miktarı olarak medyaya yansımıştı.

ÖZEL BİLGİLER PEŞİNDE İDİ

Federal polis kaynaklarındaki Findeisen'in ifadesine dayandırılan bir haberde Findeisen'in Suriye'ye, Bonn'dan tanıdığı bir kadın tarafından "İslamcı cihatçılar hakkında özel bilgiler edineceği vaadiyle" kandırılarak sürüklendiği aktarıldı.

Haber Ara