Dolar

32,3354

Euro

35,0968

Altın

2.239,06

Bist

8.717,97

'Stres topu' squash

Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Squash Asbaşkanı Karakuş: 'Squash stres atmak, deşarj olmak için birebir'- 'Squash, stresi aldığı gibi vücuda fiziksel anlamda da dinamizm kazandırıyor'

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-06-25 11:12:32

'Stres topu' squash
HALİL İBRAHİM AVŞAR - Türkiye Gelişmekte Olan Spor Branşları Federasyonu Squash Asbaşkanı Güven Karakuş, "Squash stres atmak, deşarj olmak için birebir." dedi.

Karakuş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, stres atmak isteyenlere "duvar tenisi" olarak da anılan squashı tavsiye etti.

Gündelik hayattaki koşuşturmadan, iş hayatı ve eğitim süreçlerindeki stresten bunalanlar için squashın psikolojik anlamda çok büyük fayda sağladığını vurgulayan Karakuş, "Bu sporu yapanlar, sıkıntılarından uzaklaşıyor. Squash stres atmak, deşarj olmak için birebir. Bu sporu yaptığınız zaman bunu çok daha iyi anlayacaksınız." ifadelerini kullandı.

Squashın psikolojik faydasının yanı sıra fiziksel gelişime de katkı sağladığına işaret eden Karakuş, "Squash, stresi aldığı gibi vücuda fiziksel anlamda da dinamizm kazandırıyor. Vücuttaki tüm uzuvları çalıştıran bir spor. Bu sporla çok daha esnek ve fit vücuda sahip olmak mümkün." değerlendirmesinde bulundu.

Asbaşkan Güven Karakuş, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Squashın ana vatanı İngiltere. 179 ülkede oynanıyor. Dünya genelinde squash yapan 20 milyonun üzerinde lisanslı sporcu var. Hindistan, Pakistan ve Mısır, bu spordaki en başarılı ülkeler. Türkiye'de ise yaklaşık 2 bin kişi lisanlı olarak squash yapıyor."


- "Kamu kortlarının yapılması lazım"


Türkiye'de squashın gelişiminde yaşadıkları sorunlara değinen Karakuş, "En temel sıkıntımız kamu kortlarımızın olmaması. Bu nedenle insanlar sadece özel spor salonlarında squash yapabiliyor." diye konuştu.

Karakuş, bütün mesailerini kamu kortlarının kazandırılmasına harcadıklarının altını çizerek, şunları kaydetti:

"Kamu kortları olmayınca bu sporun gelişiminde büyük bir sıkıntı oluşuyor. Dünyanın sayılı antrenörlerinden Mick Holmes'u getirdik. Kamu kortu olmadığı için İstanbul'da özel spor salonunda çalıştı. Ankara'da bir merkez bulduk. Bursa'da belediye bir tesis yapacak. Antalya, Adana, İstanbul ve Kocaeli'ye tesis kazandırmak için çalışmalar sürüyor. Kamu kortlarını oluşturduktan sonra sporcu yetiştirme aşamasına geçmemiz lazım. Eğer bu tesisler hizmete girerse, squashın Türkiye'de önemli ölçüde gelişeceğini düşünüyorum."

Haber Ara