Dolar

32,5224

Euro

34,9062

Altın

2.438,38

Bist

9.716,77

Sistani’den Hamaney’e Kasım Süleymani ricası

Irak’ın önde gelen Şii lideri Ayetullah Sistani, İran’ın dini lideri Hamaney’den Kasım Süleymani’ye dair bir ricada bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-04 13:57:34

Sistani’den Hamaney’e Kasım Süleymani ricası

TİMETURK I HABER MERKEZİ
MELAHAT KEMAL

Irak'ın önde gelen Şii lideri Ayetullah Sistani, İran'ın dini lideri Hamaney'den IRCGC dış operasyonlar birimi Kudüs güçleri komutanı Kasım Süleymani'nin Irak'taki etkisini azaltmasını istedi.

Bağdat'taki siyasi kaynaklara göre Sistani, Süleymani'nin Tikrit'in özgürleştirilmesi harekatında üstlendiği görevin ardından Hamaney'e, Süleymani'nin fazla öne çıkarak dini otoriteye zarar verdiğini ve insanlar nezdinde harekatın Hamaney'in komutlarıyla gerçekleşip gerçekleşmediğinin sorgulanmaya başladığını söyledi. Ve Süleymani'nin Irak'taki etkisinin azaltılmasını rica etti.

Sistani ayrıca yakın zamanda Haydar el Abadi ile Kasım Süleymani arasında yaşanan bir tartışmaya da dikkat çekti. Söylenenlere göre ikili arasında yaşanan tartışmada Kasım Süleymani, Abadi'ye sinirlenerek masadan kalkmış ve kapıyı çarpıp gitmişti.

Irak Şiiliğinin merkezi konumundaki Necef Havzası'nın da Süleymani'nin Irak'ta giderek güçlenmesinden rahatsız olduğu ve etkisinin azaltılması gerektiğini düşündüğü aktarılıyor. Necef Havzası'ndakilere göre Süleymani bu şekilde davranmaya devam ederse Necef ile Kum havzaları arasında ciddi çatışmalar yaşanabilir.

Haber Ara