Dolar

32,5244

Euro

34,9402

Altın

2.438,47

Bist

9.716,77

Osmangazi Köprüsü açılış töreni

Osmangazi Köprüsü açılış töreni

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-06-30 20:19:45

Osmangazi Köprüsü açılış töreni
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, terörün eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibi olduğunu belirterek, "Çünkü karakteri budur, cibilliyeti budur. Bugün bizim ülkemizde patlayan bombalar, yarın mutlaka onları ülkemize gönderenlerin ellerinde de infilak edecektir. Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın, terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekun reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz." dedi.

Erdoğan, Osmangazi Köprüsü açılış töreninde, sözlerine Atatürk Havalimanında meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybedenleri rahmetle anarak ve yaralılara şifalar dileyerek başladı.

Hiçbir zaman eğilmediklerini ve eğilmeyeceklerini, sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğileceklerini belirten Erdoğan, bunun dışında asla eğilmeyeceklerini anlattı.

Ülkede bir yandan çok sevindirici gelişmeler yaşanırken diğer yandan da terör örgütlerinin insanlık dışı eylemlerinin sürdüğünü dile getiren Erdoğan, şöyle konuştu:

"Bölücü terör örgütü PKK bir yandan, YPG bir yandan, DAEŞ denilen karanlık örgüt diğer yandan, irili ufaklı başka örgütler öte taraftan, tasmalarını ellerinde tutan güçler tarafından ülkemizin üzerine salıverilmiştir. Biz bu maşa örgütlerin de onları üzerimize salanların da amaçlarını gayet iyi biliyoruz. Ne kadar çok kan dökerlerse ne kadar çok can yakarlarsa Türkiye'nin o kadar hızlı bir şekilde diz çökeceğini, hedeflerinden vazgeçeceğini, teslim olacağını sanıyorlar. Yanıldıklarını Güneydoğu Anadolu Bölgemizdeki çukur eylemlerinde gördüler. Yanıldıklarını bugüne kadar büyük şehirlerimizde yaptıkları bombalı eylemlerde gördüler. Yanıldıklarını uluslararası alanda defalarca kurdukları tuzaklarda gördüler. Ama ısrarla, inatla, kalleşçe saldırmaya devam ediyorlar. Biz gerektiğinde acılarımızı bal eylemeyi bilen bir milletiz. Buna karşılık çok iyi biliyoruz ki bizi terörle bölgemizde krizlerle tehdit edenler aynı derece dayanıklı aynı derecede metanetli değildir. Kendilerine hep şunu hatırlattım, burada bir kez daha ifade ediyorum. Terör eninde sonunda dönüp kendini tutan eli sokan bir akrep gibidir. Çünkü karakteri budur, cibilliyeti budur."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bugün Türkiye'de patlayan bombaların yarın onları Türkiye'ye gönderenlerin elinde de infilak edeceğini ifade ederek, "Biz hiçbir ayrıma tabi tutmaksızın terörü, terör örgütlerini, teröristleri topyekün reddeden bir ülkeyiz. Aynı onurlu tavrı diğer devletlerden de bekliyoruz. Rabbim, milletime bir daha böyle acılar yaşatmasın diyorum." dedi.

Erdoğan, savaş meydanında verilen kayıpların mücadelenin durmasına sebep olmayacağını, verilen her kaybın zafere ulaşma azmini, kazanma hırsını daha da artıracağını ifade ederek, terör örgütlerinin ve onları kullananların Türkiye'nin önüne bariyerler kurmalarına izin vermeyeceklerini vurguladı.

Recep Tayyip Erdoğan, yitirilen her canın ebediyen yüreğe kazınacağını ama yola ve mücadeleye de aynı kararlılıkla devam edileceğini kaydederek, "İşte bugün bunun için buradayız. Burada birlikteyiz, beraberiz. Hep birlikte tarihi bir ana şahitlik ediyoruz. Tarihin en eski yerleşim yerlerinin ve ticaret yollarını bulunduğu bu bölgede Dilovası ile Altınova kendi alanında dünyanın en büyük dördüncü, Avrupa'nın da en büyük ikinci asma köprüsünün açılması için buradayız." diye konuştu.

(Sürecek)

Haber Ara