Dolar

32,3354

Euro

35,1404

Altın

2.240,80

Bist

8.725,04

Kuzey Kore'nin uzun menzilli fuze firlatmasi

Kuzey Kore'nin uzun menzilli fuze firlatmasi

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-02-08 02:20:42

Kuzey Kore'nin uzun menzilli fuze firlatmasi
Kanada Dışişleri Bakanı Stephen Dion, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını kınadıklarını belirterek, "Bu fırlatma, Kore Yarımadası'nda uluslararası barışa, güvenliğe ve istikrara yönelik ciddi tehdit oluşturmaktadır" ifadelerini kullandı.

Dion, yaptığı yazılı açıklamada, Kuzey Kore'nin uzun menzilli füze fırlatmasını şiddetle kınadıklarını bildirdi.

Kuzey Kore'nin 6 Ocak'ta yaptığı nükleer testi de hatırlatan Dion, "Bu fırlatma, Kore Yarımadası'nda uluslararası barışa, güvenliğe ve istikrara yönelik ciddi tehdit oluşturmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

"Kuzey Kore'nin balistik füze teknolojisini kullanarak herhangi bir füze fırlatması, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin bu konudaki ardışık kararlarının doğrudan ihlali anlamına gelmektedir" görüşünü bildiren Dion, şunları kaydetti:

"Kuzey Kore'nin eylemleri, uluslararası yükümlülüklerini açıkça hiçe saydığını göstermektedir. Kanada, bu yıkıcı ve kışkırtıcı eylemlerini durdurması ve uluslararası yükümlülüklerine uygun davranması için Kuzey Kore'ye çağrıda bulunmaktadır. Kuzey Kore'nin bu yersiz, sorumsuz ve tehlikeli davranışlarını frenlemek ve Kuzey Kore'nin eylemlerine uygun şekilde yanıt verilmesi için uluslararası ve bölgesel ortaklarımızla yakın çalışmaya devam edeceğiz."

Haber Ara