Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

Kılıçdaroğlu: YSK'nın kararı ne olursa olsun 'hayır' kazandı

Kılıçdaroğlu, referandum sonuçları için yaptıkları itirazın YSK tarafından reddedilmesine rağmen 'hayır'ın kazandığını savundu.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-04-30 18:20:17

Kılıçdaroğlu: YSK'nın kararı ne olursa olsun 'hayır' kazandı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

Kılıçdaroğlu, "Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ne olursa olsun herkes biliyor ki 'Hayır' kazandı. Bu nedenle 1 Mayıs, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı 16 Nisan'da gösterdiğimiz dayanışmayla bütünleşmelidir" dedi.

Kılıçdaroğlu'nun 1 Mayıs mesajı şöyle:

“Emeğin üzerindeki baskı her geçen gün artıyor. Temel haklar ve özgürlükler iktidarın OHAL sopasıyla yok ediliyor. Kamu emekçileri iş güvencesi tehdidiyle, işçiler kıdem tazminatlarının yok edilmesi riskiyle karşı karşıya. Çalışma yaşamı ve örgütlenme hürriyeti daha fazla kıskaca alınmak isteniyor. Kiralık işçilik, taşeronlaşma ve güvencesiz çalışma iş yaşamanın tüm alanlarında yaygınlaştırılmaya çalışılıyor. İşsizlik ve iş kazaları artıyor, yoksulluk kökleşiyor; gelir adaletsizliği ve eşitsizlik ülkemizin kaderi haline getirilmek isteniyor. Bu olumsuz tabloya karşın 16 Nisan 2017 Pazar günü yapılan halkoylamasında ortaya çıkan tablo, demokrasiden ve özgürlükten yana tüm kesimlerin birlikteliğinin ve dayanışmasının, haksızlığa ve tiranlığa karşı ortak mücadelesinin engellemelere rağmen başarıya ulaşacağını gösterdi. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararı ne olursa olsun herkes biliyor ki ‘Hayır' kazandı. Bu nedenle 1 Mayıs, haksızlığa, eşitsizliğe, adaletsizliğe ve baskılara karşı 16 Nisan'da gösterdiğimiz dayanışmayla bütünleşmelidir. CHP olarak bizler 1 Mayıs Mücadele, Birlik ve Dayanışma Günü'nü emeğin, demokrasinin ve özgürlüğün bayramı olarak, emekçi halkımızla birlikte meydanlarda kutlayacağız. Emeğin, dayanışmanın, özgürlüğün, demokrasinin ve barışın bayrağını hep birlikte dalgalandıracağız. İşçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs'ını kutluyor, yurttaşlarımıza huzur ve barış içerisinde kutlayacakları bir gün diliyorum. Yaşasın 1 Mayıs!”
DHA

Haber Ara