Dolar

32,5458

Euro

34,9088

Altın

2.444,35

Bist

9.716,77

Kan anonsu yapanlara suç duyurusu

Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Eyüp Gümüş, Ankara'daki saldırı sonrası yaşanan can kaybında artış olmadığını belirterek, Numune Hastanesi bahçesinde kan anonsu yapan kişinin sağlık görevlisi olmadığını belirterek suç duyurusunda bulunulacağını söyledi.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-10-13 14:17:08

Kan anonsu yapanlara suç duyurusu
Ankara'daki saldırıda yaralanan ve Hastanelerde tedavi  görenlerin durumuyla ilgili bilgi veren Gümüş, "Ankara'daki terör saldırısı sonrasında yaralıların sevk edildiği  hastanelerde bazı kişilerce kan ihtiyacı anonsları yapıldığı"nın hatırlatılması  üzerine Gümüş, Numune Hastanesinin bahçesinde kan anonsu yapan kişinin sağlıkçı olmadığı bilgisinin geldiğini belirterek, "Bunlarla ilgili suç duyurusunda  bulunacağız. Ankara Numune Hastanesine 150 kişi o anonstan sonra kan vermek için geliyor. Kan merkezi tamamen duruyor, çalışamaz hale geliyor. Acile 100 kadar kişi giriyor. Sağlık hizmetlerini aksatmanın bir hesabı olacak. Bu kişilerle ilgili de savcılığa suç duyurusunda bulunacağız" şeklinde konuştu. 
 
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı İrfan Şencan da, terör saldırısı  sonrasında hastanelerde yapılan kan anonslarına değinerek, Ankara'daki bütün  hastanelerin kan stoklarının yeterli olduğunu, yarım saat içinde hastanelere 5  bin üniteden fazla kan gönderdiklerini söyledi. 
 
Olay yaşandığı sırada Ankara'da kan ihtiyacı olmadığını vurgulayan  Şencan, "Karmaşa anında kan vermek doğru değil. Kan verilip 10 dakika sonra  kullanılması söz konusu değil. Kan verme duyurularını heyecan ile yapanların  normal zamanlarda da yapmalarını bekliyoruz. Hiçbir sağlıkçıdan kan anonsu  yapılmadı" ifadesini kullandı. 
 

Haber Ara