Dolar

32,5283

Euro

34,9420

Altın

2.440,01

Bist

9.716,77

Gözaltı operasyonları sürüyor

Şırnak, Van, Ağrı ve Hakkari’de çok sayıda kişi operasyonlar sonucu gözaltına alındı...

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-08-30 13:37:38

Gözaltı operasyonları sürüyor

İMC'de yer alan habere göre, Özel harekat polisleri, Şırnak'ta onlarca zırhlı araçla Vakıfkent Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Mahalledeki bir eve giren polisler,  evdeki 4 kişiyi gözaltına aldı.

Ağrı

Ağrı'da şafak vakti Kurtuluş, Alpaslan ve Fırat mahalleleri ile merkeze bağlı Karasu köyünde yapılan eşzamanlı ev baskınlarında, HDP Ağrı merkez ilçe eşbaşkanı Sadık Taşçı, Meya-Der Ağrı Temsilcisi Adem Aydınoğlu, Rıdvan Kahraman, Erhan Muğlay, Ozan Şen, Nihal Polat, Erhan Çakan ve isimleri öğrenilemeyen çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Van

Van'ın merkez İpekyolu ilçesine bağlı Hacıbekir Mahallesi'ne sabah saatlerinde çok sayıda zırhlı araçla baskın düzenleyen özel harekat polisleri Mahmut Şeker ve Serkan Abi isimli kişileri gözaltına aldı.

Hakkari

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, PKK üyesi Aysel Bor'un cenazesinin ilçeye getirilerek, defnedileceği bilgisini anons eden DBP ilçe yöneticileri Yılmaz Güneli, Sabahattin Kaplan ve belediye meclis üyeleri Aydın Oyman ile Kemal Kına gözaltına alındı. Özel harekat timlerince araçtan çıkarılarak yere yatırılan 4 kişi ters kelepçe ile elleri arkadan bağlanıp darp edilerek zırhlı araçlara bindirildi. Polisler anons aracına da el koydu.

Şemdinli'de ise ilçe merkezinde polis tarafından durdurulan bir araçta bulunan Şemdinli Belediyesi'nin DBP'li encümeni A. Kerim Yılmaz, DBP Kadın Meclisi çalışanları Gülistan Seçkin, Leyla Sevgin, Nurcan Başak ve Fatma Uyan gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi hakkında bilgi edinilemezken, 5 kişi İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Tunceli

Tunceli Valiliği de Nazımiye İlçe Emniyet Amirliği'ne yapılan saldırıya ilişkin yazılı açıklama yaptı.

1 polis memuru ve 2 PKK'linin hayatını kaybettiği belirtilen açıklamada 8 kişinin gözaltına alındığı bilgisi verildi.

Haber Ara