Dolar

32,5584

Euro

34,9477

Altın

2.438,04

Bist

9.716,77

Diyarbakır'daki terör saldırısı

Diyarbakır'daki terör saldırısı

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-28 16:41:03

Diyarbakır'daki terör saldırısı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin yaşamını yitirdiği saldırıya ilişkin, "Provokasyon kokan bu olayın çok net şekilde açığa kavuşması gerekiyor" dedi.

TBMM'de gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bingöl, şiddet ve çatışma ortamında zarar gören tarihi eserlere dikkat çekmek için yapılan basın toplantısı sırasında, Diyarbakır'da her zaman demokrasiyi savunan ve her olayda insanları sükunete davet eden bir anlayış sergileyen Diyarbakır Baro Başkanı Elçi'nin hayatını kaybettiğini belirtti.

"Gün geçmiyor ki Türkiye'de acı, hepimizin yüreğini yakan olaylarla karşı karşıya kalmayalım" diyen Bingöl, "Bu Türkiye'de alışılagelmiş, sıradanlaşmış olaylar gibi görünse de son derece vahimdir" ifadelerini kullandı.

Tekin Bingöl, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Provokasyon kokan ve anında çatışmaya dönüşen bir ortamda, masum insanlar hayatlarını kaybediyor. Türkiye çok zor günlerden geçiyor. Bir gün sadece haber yazma ve haber alma hakkını kullananların tutuklanmaları olayını yaşarken ertesi gün bu olayla karşı karşıya kalıyoruz. Bunun çok iyi irdelenmesi gerekiyor. Provokatif bir eylemse mutlaka açığa çıkarılması gerekiyor. Aksi takdirde bu olay bundan sonraki olayların da habercisi olabilir. Olaylar daha da büyüyerek devam edebilir. O nedenle bu olayın çok net şekilde açığa kavuşması gerekiyor. Açıkçası bu olay provokasyon kokuyor. Orada çatışmayı şiddetlendirmek, daha karanlık bir ortama sürüklemek adına yeniden faili meçhullerin geri geldiği gibi bir izlenim yaratıyor."

-"Karanlığı hazırlayan herkes sorumludur"

CHP Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu da yaptığı yazılı açıklamada, Tahir Elçi ve aynı olayda şehit edilen polis memuruna Allah'tan rahmet, aileleri ve dostlarına başsağlığı, sabır diledi.

Olayın tam olarak nasıl meydana geldiği ve kimlerin gerçekleştirdiğini bilmenin mümkün olmadığını, bu cinayetin, son zamanlarda Türkiye'nin içine çekildiği karanlığın bir sonucu olduğunu savunan Bekaroğlu, "Bu cinayetten, karanlığı hazırlayan herkes sorumludur" ifadesini kullandı.

Her şeye rağmen soğukkanlılıklarını korumak zorunda olduklarını belirten Bekaroğlu, şunları kaydetti:

"Duyarlı olmalıyız ama sağduyumuzu kaybetmemeliyiz. Aksi halde karanlığı büyütmek isteyenlerin tuzağına düşmüş oluruz. CHP olarak olayın takipçisi olacağız. Hükümetten, olayın en kısa sürede aydınlatılmasını, katil ya da katillerin ve arkasındakilerin adalete teslim edilmesini talep ediyoruz."

Haber Ara