Dolar

32,5543

Euro

34,9406

Altın

2.442,15

Bist

9.716,77

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-09-01 00:21:00

Büyük Zafer'in 93. yıl dönümü
Türkiye'nin Rabat, Tiflis ve Beyrut büyükelçilikleri tarafından 30 Ağustos Zafer Bayramı ve Türk Silahlı Kuvvetleri Günü münasebetiyle resepsiyon düzenlendi.

Fas'ın başkenti Rabat'taki büyükelçilik konutunda verilen resepsiyonda Büyükelçi Ethem Barkan Öz ve Askeri Ataşe Dz. Kur. Alb. Mustafa Erceylan ev sahipliği yaptı. Resepsiyona, yabancı misyon temsilcileri, Faslı yetkililer ve çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunmasının ardından Büyükelçi Öz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı özel mesajı okudu.

-Beyrut büyükelçiliğinin resepsiyonu

Türkiye'nin Beyrut büyükelçiliği tarafından başkentin kuzeyindeki Cünye bölgesinde bulunan Lübnan ordusuna ait subay akademisinde düzenlenen resepsiyonda, görev süresi yarın dolacak Büyükelçi Süleyman İnan Özyıldız, Beyrut ve Ankara arasındaki iyi ilişkilerin önemine işaret etti.

Özyıldız, konuşmasında Lübnan'da güvenlik ve istikrarı sağlayan ordu ve emniyet güçlerini, Türkiye'de de PKK ve DAEŞ'e karşı savaşan Türk ordusunu selamladı.

Törene, diğer ülkelerin büyükelçi ve askeri ateşeleri ile Lübnan emniyet teşkilatından yetkililer katıldı.

-Tiflis'deki kutlamalar

Gürcistan başkenti Tiflis'te de Büyük Zafer'in 93'üncü yıldönümü kutlamaları yapıldı.

Türkiye'nin Tiflis Büyükelçisi Zeki Levent Gümrükçü'nün ev sahipliğinde düzenlenen resepsiyona, Gürcistan Sürdürebilir Kalkınma ve Ekonomik Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Giorgi Kvirikaşvili, Gürcistan Diyaspora Bakanı Gela Dumbadze, Gürcistan'ın Abazya Özerk Cumhuriyeti Başkanı Vahktang Kolbaia, Gürcistan Dışişleri Bakanı Yardımcısı Gigi Gigiadze, Gürcistan Genelkurmay Başkanı Tümgeneral Vakhtang Kapanadze ve Savunma Bakanlığı yetkilileri ile çok sayıda Türk vatandaşı katıldı.

İki ülke milli marşlarının okunduğu resepsiyonda Gümrükçü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 30 Ağustos Zafer Bayramı dolayısıyla yayınladığı özel mesajı okudu.

Haber Ara