Dolar

32,5115

Euro

34,8929

Altın

2.437,64

Bist

9.716,77

'Adım Adım' filminin İstanbul galası yapıldı

'Adım Adım' filminin İstanbul galası yapıldı

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-05-06 23:17:56

'Adım Adım' filminin İstanbul galası yapıldı
Başrollerinde Haldun Dormen, Asuman Dabak ve Yüksel İnan'ın rol aldığı "Adım Adım" filminin İstanbul galası gerçekleştirildi.

Filmin yönetmeni Sinan Uzun, Küçükçekmece'deki Armoni Park Alışveriş Merkezindeki galada AA muhabirine yaptığı açıklamada, "engelli" kavramını merkezine alarak toplumda oldukça yaygın olan ama dillendirilmeyen bir sorunu aktarmayı amaçladıklarını ifade ederek, "Yaklaşık 5-6 yıldır eşim Pelin Uzun ile beraber engellilerle ilgili bir belgesel serisi yapıyorduk. Bu belgesellerde engellilerin başarı hikayeleri anlatılıyordu. Filmin çıkış noktasını bunun üzerine kurduk." dedi.

Filmde 5 engellinin hayat hikayelerinin konu edildiğini belirten Uzun, sözlerine şöyle konuştu:

"Bu projenin insanların yüreğine dokunacağını düşünüyoruz. Biz çekimlerin daha zor olacağını düşünerek 45 gün olarak planladık. Ama film çekim süreci inanılmaz rahattı. Hiçbir sıkıntı yaşamadan çekimleri 29 günde bitirdik. Engelli oyuncularımız, engelsiz oyunculardan daha rahat çalıştılar. Çok da disiplinli ve düzgün çalıştılar."

Yapımcılardan Mine Vargı da filmde yer alan amatör ve engelli oyuncuların çok başarılı olduklarını aktararak, şunları söyledi:

"Amatör ruh ve amatör ekiple şahane bir iş yapmışlar. Dolaylı olarak bir dostum aracılığıyla filmi gördüm. Filmden birkaç plan izledim ve projede yer almak istedim. 'Ben varım, film olmuş' dedim. Haftalardır sevinçten uykum kaçıyor. Son derece dramatik bir öykü ama bir o kadar da iç açıcı bir film. Onlarla olmaktan ve anılmaktan çok mutluyum. Bundan sonra bütün oyuncuların filmlerde, reklamlarda şansı olacak, diğer engellilere umut ışığı olacak."

Filmde, geçirdiği kaza sonucu yürüyemeyen ama dans etmeye devam eden "Gökhan" karakterini canlandıran Memet Sefa Öztürk, filmin birçok noktada farkındalık oluşturacağını söyleyerek, "Televizyon ve sinemada engellilerin oyuncu olarak başaramayacağı düşünülüyordu. Ancak biz bunu başarabildiğimizi ispatlamış olduk. İzleyenlerin engellilerle ilgili görmediği noktalara dikkat çekiyor bu film. Bu anlamda da filmin hikayesinde gizli çok büyük anlatımlar var." diye konuştu.

Engelli bireylerin dans ve müzik sayesinde hayata tutunmalarını konu alan film bugün vizyona girdi.

Haber Ara