Dolar

42,5128

Euro

49,5406

Altın

5.760,00

Bist

11.007,37

TRT binasına askerleri kadın pilot indirmiş

Vodafone Arena Stadı'na ve TRT binasına askerleri, kadın Pilot Yüzbaşı Kerime Kumaş'ın indirdiği belirtildi...

10 Yıl Önce Güncellendi

2016-07-25 04:35:27

TRT binasına askerleri kadın pilot indirmiş

posta'nın haberine göre; Darbe girişimi sırasında Yalova'dan havalanıp İstanbul'a 3 sorti yapan kadın Pilot Yüzbaşı Kerime Kumaş, ifadesinde Vodafone Arena'ya asker indirdiğini, Boğaz Köprüsü'nde sıkışan askerleri kurtardığını ve helikopterinin isabet aldığını anlattı

15 Temmuz darbe soruşturması kapsamında dün Yalova'da gözaltına alınıp tutuklanan Üsteğmen Kumaş verdiği ifadesinde, 2008 yılında İzmir Çiğli 2'nci Ana Jet Üssü'nde pilot eğitimini tamamladıktan sonra helikopter pilotu olarak Konya'daki 3'üncü Ana jet Üs Komutanlığı'nda göreve başladığını belirterek, 2012 Hava Harp Okulu 5'inci Filo'ya atandığını söyledi.

Yüzbaşı Kumaş, Hava Harp Okulu Öğrenci Alayı Komutanı Albay Hüseyin Ergezen ve 5'inci Filo Komutanı Albay Yusuf Yenihayat'ın talimatları doğrultusunda 15 Temmuz günü kullandığı UH1H tipi helikopterle İstanbul semalarına üç sorti yaptığını söyledi.

Kumaş ayrıca Albay Hüseyin Ergezen'in talimatıyla TRT binasına gittiğini, Albay Yusuf Yenihayat'ın talimatıyla da bir grup askeri öğrenciyi Beşiktaş'taki Vodefone Arena Stadı'na indirdiği kaydetti.

Üsteğmen Kumaş, yine Albay Erhan Korcan'ın talimatıyla Atatürk Havalimanı'na gittiğini, daha sonra Boğaz Köprüsü'nde mahsur kalan darbeci askerleri almak için görevlendirildiği, burada helikopterinin isabet aldığını, buna rağmen köprüye iniş yaparak askeri personeli aldığını anlattı. 

Tutuklanan Yüzbaşı Kumaş, "Olayın darbe girişimi olduğunu sonradan öğrendim, yine de verilen emirleri uyguladım" dedi.

ekol türk
Darbe basarili olsa bu kadin onlarin reklam yüzü olackti.Türk kadininin cumhuriyet aski onun bu görevi nasil canla basla isteyerek yaptigi anlatilacak hem türk kadinin darbe karsiti direnci kirilip sempatisi kazanilacak.Hemde yeni kadin siyasetcimizin zafere giden yolda en güclü gizli veya acik reklaminda kullanilacak dolayisi ile yapmayi pilanladiklari katliyami bu iki kadinla millete unutturacaklardi.iblisin oyununda kadin hep en kullanisli malzeme olur.masum olduguna kesinlikle inanmiyorum

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Sosyal medyadaki 'beyaz diş' tuzağı

Haber Ara