Dolar

32,3374

Euro

34,8108

Altın

2.390,60

Bist

10.276,88

GATA'dan acı haber geldi

Nusaybin'de yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Karaman'ın, tedavi gördüğü GATA'da hayatını kaybettiği bildirildi...

9 Yıl Önce Güncellendi

2016-04-13 02:59:14

GATA'dan acı haber geldi

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; Mardin'in Nusaybin ilçesinde PKK'ya yönelik operasyonda yaralanan Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman, tedavi gördüğü Gülhane Askeri Tıp Akademisinde (GATA) yaşamını yitirdi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinin Dicle Mahallesi'nde, militanların yakalanması, tuzaklanan patlayıcıların imhası, açılan çukurların kapatılması ve kurulan barikatların kaldırılması için Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve emniyet unsurlarınca 14 Mart'ta başlatılan operasyonda yaralanan ve 4 gündür GATA'da tedavi gören Jandarma Uzman Onbaşı Mustafa Karaman, kurtarılamadı.

Yaşamını yitiren askerin naaşının, sabah GATA'da düzenlenecek törenin ardından memleketi Çorum'a gönderileceği bildirildi.

Bu arada şehidin, Çorum'un Sungurlu ilçesinde yaşayan ailesinin acı haberin ardından Ankara'ya gittiği öğrenildi.

Şehidin ailesiyle Ankara'ya giden Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner, üzüntülerinin çok büyük olduğunu söyledi. Şehit Jandarma Uzman Onbaşı Karaman'ın cenazesinin, GATA'da düzenlenecek törenin ardından Sungurlu'ya getirileceğini ifade eden Şahiner, "Cenaze töreni öğle ya da ikindi namazından sonra yapılacak. Belediye olarak bu şekilde hazırlıklara başladık. Gün Mustafa'mıza sahip çıkma günüdür. Şehidimize son görevimizi en iyi şekilde yapacağız" dedi.

Haber Ara