Dolar

44,8789

Euro

52,8512

Altın

6.921,62

Bist

14.511,08

Timetürk yazarı Şakir Kurter'den ABD Büyükelçisi'ne sert eleştiri: 'Haddini Bil Tom Barrack'

Yazarımız Şakir Kurter bugünkü 'Haddini Bil Tom Barrack' başlıklı yazısında ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack'ın Antalya Diplomasi Forumu'nda sarf ettiği sözleri eleştirdi.

1 Saat Önce Güncellendi

2026-04-20 12:34:08

Timetürk yazarı Şakir Kurter'den ABD Büyükelçisi'ne sert eleştiri: 'Haddini Bil Tom Barrack'

Yazarımız Şakir Kurter bugünkü Haddini Bil Tom Barrack” başlıklı yazısında ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack'ın Antalya Diplomasi Forumu'nda sarf ettiği sözleri eleştirdi.

Kurter yazısında, “ABD'nin Türkiye Büyükelçisi Tom Barrack'ın Antalya Diplomasi Forumu'nda sarf ettiği sözler, sıradan bir diplomatik gaf değildir. Bu açıklamalar, Batı'nın uzun yıllardır Doğu'ya, İslam dünyasına ve bu coğrafyanın insanına nasıl baktığını ele veren çıplak bir zihniyet manifestosudur.

“Bu bölge sadece güce saygı duyar.”

Bu cümle ilk bakışta siyasi bir analiz gibi sunulabilir. Oysa gerçekte içinde kibir, cehalet ve aşağılamayı barındıran sömürgeci bir yargıdır. Çünkü bu sözün tercümesi şudur: “Siz adaletten anlamazsınız. Siz özgürlüğü bilmezsiniz. Siz ancak korkutularak yönetilirsiniz.”

Bu yalnızca yanlış değildir; aynı zamanda ahlaksız bir genellemedir.” İfadelerine yer verdi.

Timetürk yazarı Şakir Kurter'in yazısının tamamı için Tıklayın

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

50 yıllık şifalı miras: Çörekotu kahvesi

Haber Ara