Dolar

42,8458

Euro

50,6521

Altın

6.170,78

Bist

11.340,10

Erdoğan: Türkmenlere başarılar diliyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türk hava sahasını ihlal eden uçakla ilgili yaptığı açıklamada, 'Hava sahamıızı ihlal eden uçağa müdahale edildi' dedi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-24 20:53:18

Erdoğan: Türkmenlere başarılar diliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Öğretmenler Günü'ndeki resepsiyonda yaptığı konuşmada satırbaşları şu şekilde:

Türkmenlere yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.  

"Biz buna şahit olmak istemeyiz ama böyle bir durumla karşı karşıya bırakılmanın ne yazık ki ıstırabını yaşıyoruz. Bu hadise tamamen Türkiye'nin önceden ilan ettiği angajman kuralları çerçevesinde gerçekleşmiştir. Uyarıya rağmen ihlali sürdürmüştür. Hava sahamıızı ihlal eden uçağa müdahale edildi.

Türkiye'nin komşularıyla başka herhangi bir ülkeye karşı düşmanlığı asla söz konusu değildir. Suriye'de bugüne kadar çok daha vahim olaylar yaşanmamasının sebebi Türkiye'nin soğuk kanlı tutumudur.

Bu son hadisenin önüne geçmek için de elimizden gelen gayreti gösterdiğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Türkiye'nin kendi sınırlarını koruma hakkına da herkes saygı göstermelidir."

Bayırbucak Türkmenleri'nin olduğu bölge DAİŞ'in olduğu bölge değildir. DAİŞ'i vuruyoruz diyerek Bayırbucak Türkmenler'i vuruluyor. 

Esed rejimi ve onun desteklediği ülkelerin Bayurbucak Türkmenler'e olan saldırılarının amacını iyi biliyoruz. Amaç Esed rejimini ayakta tutabilmektir. 

MİT TIR'ları Bayırbucak Türkmenleri'ne yardım götürüyordu. O TIR'larda silah olsa ne olacak olmasa ne olacak.

Bugün de bölgede gerçekten çok zor şartlar altında mücadele eden kardeşlerimize yardım etmek için her türlü imkanı seferber ediyoruz. 

Bizim, Suriye halkının güvenli bir geleceğe kavuşmasından başka bir derdimiz yoktur. 

Türkmen kardeşlerime mücadelelerinde başarılar diliyorum.

zaaa
La memet türkiye kapıları açmasaydı kobani de yaşayacak insan kalmayacaktı türkiye insanlık yaptıda açtı ordakiler kurtuldu ama ne oluyosa türkiye adamlık yapmasından oluyo açmasaydıda ordakiler ölseydi sorun yoktu.özal zamanı da saddam kürtleri öldüyodu da türkiye kapıları açtıda kurtuldular katliamdan ama sonra yine türkiyeye saldırdılar kürt milliyetçiler yani iyilik yaramıyo bir tekmede sen vuracan aslında.
ahmet nair
İşte lider böyle olur. Bayırbucak Türkmenlerine giden TIR'larda silah olsa ne olacak olmasa ne olacak diyebiliyor.Bir de İsmet İnönü döneminde bizi Rusların eline bırakmayın diye yalvaran Azerilerin çağrılarına Rusya ile ilişkilerimiz bozulmasın diye sesini çıkartamayan korkak İnönü.Hatta 94 yılında Karabağda ermenilerin katliamına sesini çıkartamayan çoban sülüyü de unutmamak lazım.Tarih korkakların ve kahramanların yer aldığı bir olaylar dizisi değil mi zaten.
Mülaim
İnönü zamanında yezidin dediği gibi karneyle ekmek veriyorlardı ama İnönü kimseyi babasız bırakmadı
emir
sayın cumhurbaşkanımız şimdi kürtlerin de mi cumhurbaşkanı oluyor. ben kendisine oy veren biri olarak kürtlere de başarılar dilemesini beklerdim. demek ki kürtler sadece iş olsun diye vatandaş. sözde vatandaş
memet
vay vay...vay...hani siz hem kürt hem türklerin hamisiydiniz..ayrımcılık yapmadan kobani kürtleri ışıd katillerinin saldırısına uğrarken bu kadar başarılar dilememiştiniz ama....'düştü düşecek' demiştiniz....ne diyelim..ne yazarsak suç kapsamına girecek...

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR
SON VİDEO HABER

Topkapı Sarayı'ndaki 'Mabeyn Yolu Çini Sanat Galerisi' ziyarete açıldı

Haber Ara