Dolar

32,3830

Euro

34,6124

Altın

2.390,29

Bist

10.045,74

Davutoğlu: Rus pilotun cenazesi Türkiye'de

Başbakan Ahmet Davutoğlu, 'Rus pilotun cenazesi Türkiye'ye teslim edildi' açıklamasında bulundu.

9 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-29 11:51:34

Davutoğlu: Rus pilotun cenazesi Türkiye'de

Mülteci krizinin ele alınacağı AB-Türkiye zirvesi için Brüksel'e giden Davutoğlu, "Rus pilotun cenazesi, gece saat 01.00 itibarıyla sınırımızda bize teslim edildi. Biraz sonra Rus askeri temsilci de Hatay'a hareket edecek ve cenaze Rusya'ya teslim edilecek" dedi. Davutoğlu, Rus pilot için Ortodoks geleneklerine göre tören düzenlendiğini belirtti.

ULUSLARARASI HUKUK AÇISINDAN GEÇERSİZDİR

Başbakan Davutoğlu, Rusya'nın Türkiye'ye yönelik yaptırım kararlarıyla ilgili bir soruya ise, "Sorumluluğu, Türkiye tarafına atmaya dönük çabalar hem uluslararası hukuk açısından geçersizdir, gayrimeşrudur hem de Türkiye ile Rusya arasındaki yakın dostluk ve komşuluk bağları açısından da doğru değildir. Eğer bir sorumlu aranacaksa, Türkiye hava sahasını daha önce de defalarca ihlal eden tarafın da öncelikle kendisini sorgulaması icap eder. Rusya'dan son dönemde gelen açıklamalar komşu ülke ilişkileri bakımından kabul edilebilecek açıklamalar değildir" diye yanıt verdi.

Davutoğlu, "Türkiye tek taraflı olarak Rusya'dan ekonomik çıkar elde etmiyor. Rusya'nın da çıkarları var. Komşuluk ilişkilerimiz var. Rus yetkililerin tüm bunları göz önünde bulundurarak, soğukkanlıklık içinde tutum sergilemesini beklemek en doğal hakkımız" dedi.

Başbakan, "Önceliğimiz Rusya ile iletişim kanallarını açık tutmak" ifadesini kullandı.

NATO GENEL SEKRETERİ İLE BİR ARAYA GELECEK

Davutoğlu ayrıca, Rus uçağının düşürülmesinin ardından yaşanan gelişmelerle ilgili olarak yarın NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile görüşeceğini söyledi.

 

 

 

 

Haber Ara