Dolar

32,3235

Euro

35,0720

Altın

2.306,99

Bist

9.079,97

Ukrayna, Kırım ve Donbass'i geri istiyor

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskiy, Rusya Federasyonu ile süren çatışmanın, işgal edilen Kırım ve Donbass bölgelerinin Ukrayna egemenliği altına geri dönmeden çözülmesinin imkansız olduğunu ifade etti.

5 Yıl Önce Güncellendi

2020-01-27 12:29:44

Ukrayna, Kırım ve Donbass'i geri istiyor

İsrail'e yaptığı ziyaret sırasındaaçıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Zelenskiy, “Toprak bütünlüğümüz geri kazanılmadan çatışmanın çözümünü görmüyoruz. İşgal edilen bölgelerde birkaç milyon Ukrayna vatandaşı yaşıyor. Dolayısıyla tabii ki topraklarımızı geri almalıyız” dedi.

“İŞGAL TÜM DÜNYA İÇİN BİR MEYDAN OKUMADIR”

Kırım Haber Ajansı'nın haberine göre işgalin sadece Ukrayna için değil tüm dünya için bir meydan okuma olduğunu belirten Zelenskiy, “Bu tüm dünya için çok ciddi bir örnek… Topraklarımızı geri alamazsak eminim ki böyle vakalar tekrar edecektir” diye kaydetti.

RUS ASKERLERİ UKRAYNA TOPRAKLARINDAN GERİ ÇEKİLMELİ

Donbass ve Kırım'ın işgalci birliklerden temizlenmesi konusunda konuşan Zelenskiy, askeri güçlerin sadece Rusya'nın isteğiyle işgal edilen bölgelerden geri çekilebileceğini ifade ederken, “Bunu sadece Rusya yapabilir. Bu askeri güçler topraklarımızdan geri çekilmeli. Bu konuda ben şimdilik çözüm göremiyorum” dedi.

(Habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

1317458_2

Haber Ara