Dolar

32,5615

Euro

34,9389

Altın

2.446,37

Bist

9.716,77

Ücretli öğretmenler aşı olacak mı? Ücretli öğretmenlere aşı randevusu verilecek mi?

Ücretli öğretmenler aşı olacak mı? Türkiye koronavirüse karşı çoğu Avrupa ülkesinden daha fazla vatandaşını aşılamış durumda. Son yapılan açıklamaya göre öğretmenlerin de aşılanmasına başlandı. Ücretli öğretmenler de kendilerine aşı randevusu verilip verilmeyeceğini merak etmeye başladı. Peki ücretli öğretmenlere aşı randevusu verilecek mi? Ücretli öğretmenlere korona aşısı yapılacak mı?

3 Yıl Önce Güncellendi

2021-04-13 17:45:20

Ücretli öğretmenler aşı olacak mı? Ücretli öğretmenlere aşı randevusu verilecek mi?

Türkiye'de 11.470.854 adet 1. doz, 7.691.981 2. doz olmak üzere toplam 19.162.835 adet aşılama yapıldı. Son olarak 65 yaş üstünün de aşılama süreci tüm hızıyla devam ediyor. Kamu çalışanları arasında öncelikli meslek gruplarondan olan öğretmenlerin de aşılanmasına başlandı. Bilim Kurulu Toplantısı sonası öğretmenlerin aşı durumunu değerlendiren Bakan Koca "Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz." dedi. Ücretli öğretmenler de kendilerine aşı randevusu verilip verilmeyeceğini merak etmeye başladı. Peki ücretli öğretmenlere aşı randevusu verilecek mi? Ücretli öğretmenlere korona aşısı yapılacak mı?

Ücretli öğretmenlere aşı randevusu verilecek mi? 

Ücretli öğretmenlere aşı randevusu verilip verilmeyeceği merak konusu. Eğitim Sen Bursa Şube Başkanı Derviş Erdem ücertli öğretmenlerin durumuna dair şu açıklamayı yapmıştı: Köy okullarında aşıya başlandı ancak köy okullarının çoğunda ücretli öğretmenler çalışıyor ve bu arkadaşlara aşı yapılmadı.

Ücretli öğretmenler aşı oalcak mı?

CHP Eğitim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Lale Karabıyık, 2 Mart'tan beri 26 öğretmenin hayatını kaybettiğini belirtti. Karabıyık köy okullarında çalışan öğretmenlerin birçoğunun asgari ücretin dahi aşağısında çalışan ücretli öğretmenlerden olduğunu ve bunların aşılanacak öğretmenler kategorisine alınmadığını söyledi.

Sosyal medyada da bazı ücetli öğremenler duruma isyan etti ve bakanlıktan bu sorunun çözülmesini talep etti.

Öğretmenlerin aşı takvimi

Bilim Kurulu'nda uzaktan eğitime geçilmesine ilişkin tavsiye kararı alınıp alınmadığı ve öğretmenlerin aşılama sürecinin sorulması üzerine Koca, öğretmenlerin aşılamalarına, köy okulları ve ilkokullardan başladıklarını anımsattı.

"Ramazan ayı döneminde, iki-üç haftalık zaman diliminde ilkokul öğretmenlerimizin hepsinin aşılanmalarını bitirmek istiyoruz." diyen Koca, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bilim Kurulu başından beri, eğitim kurumlarını, kapatılacaksa en geç kapatılan, açılacaksa en erken açılacak olarak gördü. Bu çerçevede yine alternatifli öneriler tartışıldı ama 8. ve 12. sınıfların imtihan günleri de belli olduğu için fırsat eşitliğini sağlamak açısından açık kalmaları noktasında, eğitimin devam etmesi noktasında genel bir değişmez yaklaşım konusu. O sınıflarla ilgili öğretmenleri tanımlayıp onların da aşılamalarını ilkokullar dışında erken dönemde yapmak istiyoruz."

Haber Ara