Dolar

34,8723

Euro

36,7491

Altın

3.044,49

Bist

10.058,47

Sürekli uyku hali için ne yapmalı? Devamlı uyku hali hangi hastalık belirtisidir?

Sürekli uyku hali için ne yapmalı, bu bir hastalık belirtisi midir? Hızlanan hayata karşı yavaşlamamız, birçok rahatsızlığı beraberinde getiriyor. Daha önceden 'uyku hali' ya da 'yorgunluk' dendiğinde akla ilk olarak bir hastalık gelmese de, çağımızda ilk düşünülen bu durum oluyor. Peki ama uyku hali neden olur? Yemeklerden sonra halsizlik neden olur? Sürekli uyku hali hangi vitamin eksikliği ya da hangi hastalık belirtisidir? Sürekli uyku hali için ne yapmalı? Halsizlik ve yorgunluk için hangi tahliller yapılmalı? İşte insanın sürekli kendini halsiz hissetmesinin nedenleri ve belirtileri...

4 Yıl Önce Güncellendi

2021-03-01 16:42:33

Sürekli uyku hali için ne yapmalı? Devamlı uyku hali hangi hastalık belirtisidir?

"Uyuşukluk", "halsizlik" ve "yorgunluk" kelimeleri genellikle birbirlerinin yerine kullanılır, ancak önemli ölçüde farklılık gösterirler. Gün içerisinde yapılan işlere bağlı olarak vücudumuzda bu durumları hissetmemiz normaldir. Fakat devamlı uyuşukluk, yorgunluk ve halsizlik gibi problemlerin altın farklı sebepler olabilir.

Yorgunluk ve uykusuzluk hangi hastalığın belirtisi olabilir?

Zaman zaman hepimiz yorgunluk hissederiz ve sebebi açıkça anlaşılır. Fakat sürekli uykusuzluk, yorgunluk ve halsizlik gibi şikayetler, bazen hastalıkların belirtisi olabilir. Peki ama Devamlı uyku hali hangi hastalık belirtisidir?

- Kansızlık

- Tiroid

- Depresyon

- Stres

- Kalp hastalıkları

- Uyku apnesi

- Huzursuz bacak sendromu

Sürekli uyku hali için ne yapmalı?

Uyku halinden kurtulmak için yapılması gerekenler aslında basittir. Fakat öncelikle bu durumun uykusuzluk mu, yorgunluk mu olduğu ayırt edilmelidir. Bir gün içerisinde çok dinlenememek ya da fazla iş yapmak gibi bariz problemler, uykusuzluk ve yorgunluk halini açıklar. Fakat bu durumun devam olması bir problem olduğu anlamına gelebilir. Sürekli uyku halinden kurtulmak için;

- Bol su tüketin.

- Hareket etmeye ve mümkünse spor yapmaya çalışın.

- Çay, kahve tüketim miktarına dikkat edin.

- Gazlı ve şekerli besinlerin tüketimini azaltın.

- Kahvaltı ve akşam yemeği öğünlerine dikkat edin. Özellikle saatlerini düzene sokun.

- Bulunduğunuz ortamı temiz ve aydınlık tutun.

Yemeklerden sonra halsizlik neden olur? 

Yediğimiz gıdaların içerisinde yüksek oranda karbonhidrat içeren gıdalar varsa, o zaman da aşırı insülin salınımı nedeniyle uykumuz gelebilir. Bu durum midenin çalışarak, vücudun diğer organlarını pasif hale getirmesinden kaynaklıdır. Yemekten sonra hissedilen uyku ve yorgunluk bir hastalık belirtisi değildir. Daha yavaş ve az yemek yiyerek problemin önüne geçilebilir.

SON VİDEO HABER

Kassam, İsrail askerlerini araçlarıyla birlikte imha etti

Haber Ara