Dolar

32,3809

Euro

35,2362

Altın

2.326,18

Bist

9.079,97

'Rusya, Kırım'ı askeri tahkimata dönüştürdü'

NATO Genel Sekreter Vekili Mircea Geoana “Rusya, Kırım'ı Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerindeki istikrarı tehdit eden bir askeri tahkimata dönüştürdü.” dedi.

4 Yıl Önce Güncellendi

2020-02-16 15:14:56

'Rusya, Kırım'ı askeri tahkimata dönüştürdü'

Kırım Haber Ajansı'nda yer alan habere göre 56. Münih Güvenlik Konferansı (MSC 2020) çerçevesinde düzenlenen Ukrayna etkinliğinde konuşan NATO Genel Sekreter Vekili Mircea Geoana, “Karadeniz stratejik öneme sahip. Biz buradan konuşurken tam şu an Rusya kendi güç etkisini Kırım'dan Doğu Akdeniz ve Kuzey Afrika bölgelerine yayıyor. Sahip olduğu tüm güç araçlarını etkili bir şekilde kullanabilmek için Kırım'ı en önemli askeri tahkimatlardan biri haline getirdi” diye kaydetti.

NATO müttefiklerinin Ukrayna'ya verdiği kapsamlı siyasi ve pratik destek tutumunun değişmediğini belirten NATO Genel Sekreteri Vekili, “Ukrayna hem pratik hem sembolik olarak çok büyük önem taşıyor. İş birliğimize yatırım yapmaya devam edeceğiz. Eğer endüstriyel potansiyelinizi yenilemeye, askeri-sanayi kompleksini yatırıma açık üretime dönüştürmeye devam ederseniz, istihbarat servisinizi de reform eder ve bu dönüşüm yolunu sürdürürseniz eminim ki er yada geç NATO üyesi olursunuz” açıklamasında bulundu.

 

VİDEO HABER

İsrail'in Gazze'de bir vahşeti daha görüntülendi!

Haber Ara