Dolar

32,5921

Euro

35,0097

Altın

2.450,48

Bist

9.791,36

Rus gazeteciden Kürdistan yorumu: ABD 'kukla devlet' kurmak istiyor

Rus gazeteci Dmitry Kiselyov, ABD'nin her zaman yönlendirebileceği büyük bir Kürt devleti kurmak istediğini söyledi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2017-09-21 10:55:05

Rus gazeteciden Kürdistan yorumu: ABD 'kukla devlet' kurmak istiyor

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani'nin ABD ile kurduğu ilişki ve ABD'nin Erbil'e özel kuvvet askerleri indirmesi Rus kamuoyunun tepkisini çekmiş durumda. 25 Eylül'de gerçekleştirilecek bağımsızlık referandumu kararına ilişkin Rusya, dün rengini belli ederek "bölge ülkelerinin toprak bütünlüğünden yana olduğunu" söyledi. ABD-Barzani yakınlaşmasından rahatsızlık duyan Rus kamuoyundna da tepkiler yükselmeye başladı. Rus gazeteci Dmitry Kiselyov, ABD'nin her zaman yönlendirebileceği büyük bir Kürt devleti kurmak istediğini söyledi.

İşte Kiseylov'un ifadeleri:

PLAN 2003 YILINDA BAŞLADI

"Başlangıç olarak 2003 yılında Irak'ı bombaladılar ve ülkeyi kaçılası bir kargaşa ortamına sürüklediler. ABD şimdi Suriye'deki Kürtleri silahlandırıyor ve Rakka saldırısında da Kürtleri kullanıyor. Kürtleri büyük bir muhalif güç hâline getirerek Suriye hükûmetinin karşısına çıkarıyorlar."

REFERANDUM ABD'NİN YARARINA

"Bu oyunda Irak Kürdistanı'ndaki referandum ABD'nin yararına çünkü Beşar Esad'ı ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı zayıflatabilir. ABD, Erdoğan'ın son zamanlarda fazla bağımsız davrandığı görüşünde. ABD'nin Kürtlerle girdiği oyun Erdoğan için açıkça düşmanca atılmış bir adım. Çünkü ABD böylece Türkiye'de kanlı bir katliamı kışkırtmış oluyor."

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

729768

Haber Ara