Dolar

32,2694

Euro

34,7704

Altın

2.401,02

Bist

10.336,50

PYD'nin Afrin Eş Başkanı Mustafa Amerikan basını için yazdı: ABD uçuşa yasak bölge uygulamalı

PYD'nin Afrin'de ilan ettiği yönetimde Eş Başkanlık yapan Hevi Mustafa, Amerikan gazetesi Washington Post için yazı yazdı. Mustafa, 'ABD uçuşa yasak bölge uygulamalı dedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-23 15:08:31

PYD'nin Afrin Eş Başkanı Mustafa Amerikan basını için yazdı: ABD uçuşa yasak bölge uygulamalı

PYD'nin Afrin'de kurduğu ve 'Afrin kantonu' adını verdiği bölgede ilan ettiği yönetide Eş Başkanlık yapan Hevi Mustafa, Amerikan gazetesi Washington Post için "Biz Suriye'de demokrasi inşa etmeye çalışıyoruz. Peki Türkiye neden bize saldırıyor?" başlıklı bir yazı yazdı.

Türkiye'nin Afrin Operasyonuna ilişkin tıpkı ABD gibi 'El Kaide' içerikli ifadeler kullanan Mustafa, "ABD uçuş ayasak bölge uygulamalı" dedi.

ÖSO mensuplarını El Kaide mensubu ilan eden Mustafa'dan önce bu sabah konuşma yapan Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders da El Kaide vurgusu yapmıştı.

İşte o yazı:

"Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Afrin'e karşı savaş başlatma konusunda kararlı. Amacı ise halkın dikkatini, kurduğu otoriter yönetimden başka tarafa kaydırma. Afrin'de bana bağlı 15 hükümet birimi bulunuyor ve burada etnik, dini ya da siyasi görüşüne bakılmaksızın herkese güvenlik başta olmak üzere kamu hizmetleri sunuyoruz. Türkiye'nin Operasyonundan önce mühendislik ve sosyal bilimler alanında eğitim veren ve hem kadın hem de erkeklerin öğrenim görebildiği yeni bir üniversite açtık. Ancak tüm bunlara rağmen yönetim faaliyetlerini yürüttüğüm ofisinde bugün oturduğumda Türk jetlerinin bombardımanı ve top atışlarının sesini duyuyorum.

"DEDELERİMİZ TÜRKLERİN SOYKIRIMINDAN KURTULDU

Burası hem din hem de etnik açıdan oldukça farklı grupları içinde barındırıyor. Nüfusumuzun içinde Kürtler, Araplar, Ermeniler, Ezidiler ve Aleviler var. Birçoğumuz Birinci Dünya Savaşı sırasında ve sonrasında Türk devletlerinin Türk olmayan halklara yönelik uyguladığı soykırımdan kurtulanların torunlarıyız.

"AFRİN'DEN AYRILMADIK"

Tüm bu topluluklar, Türkiye'deki İslamcı hükümetin ve bununla bağlantılı cihatçı grupların etnik temizlik yönünde açık açık yaptıkları tehditlere rağmen Afrin'den ayrılmayı reddetti. Tüm bu topluluklar Suriye'de demokratik bir alternatif yaratmak için birlikte çalışıyor. İşte Erdoğan da bu özgürlüğü yok etmek istiyor. (Erdoğan'ın) güçleri şu ana kadar 18 masum sivili öldürdü. Her ne kadar görünüşte ABD'nin müttefiki olsa da Erdoğan, demokratik bir alternatif olarak Afrin'i ortak kaldırmak amacıyla cihatçı grupları kullanmaya utanmıyor.

EL KAİDE SUÇLAMASI

"rdoğan, yalnızca El Kaide'nin Türkiye'nin İdlib ile sınırında gelişmesine izin vermekle kalmadı, bu bölgeye Türk askerlerinin girişini kolaylaştırmak için El Kaide ile koordinasyon içinde hareket etti. Erdoğan, El Kaide ile savaşmıyor, aksine onlarla birlikte çalışıyor.

BÖLGEDEKİ ABD VARLIĞI YOK

Mustafa, DAİŞ'in Afrin bölgesini hiçbir zaman kontrol edememiş olmasından dolayı burada ABD'nin varlığı sınırlı ve bunun bedelini de biz ödüyoruz. Suriye'nin kuzeyindeki diğer bazı bölgelerden farklı olarak Afrin'de ABD üssü veya askeri gözlem noktalarının bulunmuyor. Bu durum Erdoğan'ı 'terörle mücadele' kisvesi altında bize karşı savaş açmaya cesaretlendirdi. Kürtlerin tamamını doğuştan doğal terörist olarak görüyor. ABD'nin yürüttüğü diplomasi, Türkiye'nin üzerinde pek etki göstermiyor ve bu durum şaşırtıcı değil. Erdoğan, Esad rejimine karşı demokratik bir alternatifi desteklemedi ve ABD'ye Suriye'de El Kaide'ye karşı mücadelesine yardımcı olmayı kabul etmedi.

ABD İLE ÇALIŞMAYA HAZIRIZ

Savunma güçlerimiz, El Kaide'nin şu anda yoğun olarak bulunduğu bölgelerde demokratik düşünce yapısına sahip çok sayıda Suriyeliyi saflarına kattı ve küresel güvenliğe yönelik bu tehdidi ortadan kaldırmak için ABD ile birlikte çalışmaya hazırız

UÇUŞA YASAK BÖLGE ÇAĞRISI

Bunu yapabilmek için ABD'nin Suriye hava güçlerinin DSG hedeflerini bombalamasını engelleyen ABD ile Rusya arasındaki anlaşmaya benzer bir uçuşa yasak bölgeyi uygulamaya sokması gerekiyor. Ancak Washington acele etmeli. Zaman daralıyor."

(İlgili habere gitmek için fotoğrafa tıklayınız)

834612

Haber Ara