Dolar

32,1965

Euro

35,0376

Altın

2.437,62

Bist

10.677,49

Çin markası Geely Auto Türkiye pazarına dönüyor

2008-2012 yılları arasında ülkemizde satış yapan fakat sonrasında çekilme kararı alan Geely Auto şirketi Avrupa satışlarına başladığını duyurdu. Peki ama Türkiye'ye Geely Auto hangi marka araç getirecek? Geely Türkiye'ye ne zaman gelecek? Geely Türkiye araçları son durum!

3 Hafta Önce Güncellendi

2024-05-07 13:18:00

Çin markası Geely Auto Türkiye pazarına dönüyor

2008-2012 yılları arasında ülkemizde satış yapan fakat sonrasında çekilme kararı alan Geely Auto şirketi Avrupa satışlarına başladığını duyurdu. Peki ama Türkiye'ye Geely Auto hangi marka araç getirecek? Geely Türkiye araçları son durum!

Geely Auto Türkiye'ye ne zaman gelecek?

Türkiye pazarında, Anadolu grubu distribütörlüğünde, Echo, Familia ve Emgrand gibi modellerle yer alan Geely 4 yıl sonunda Türkiye pazarından çekilmişti. Geely Auto; Volvo, Polestar, Lynk&Co, Zeekr, Proton, Lotus, London Taxi gibi markaların sahibi Markanın Mercedes ve Smart gibi Batılı markalarla ortaklıkları bulunmaktadır.

Geely International'ın Genel Müdürü Michael Song ülkemize gelme niyetlerinin olduğunu belirtti. Song, Geely markasının Türkiye'de kendi markasıyla mı yoksa distribütör aracılığıyla mı faaliyet göstereceği yolundaki sorusuna ise; “Eski dostlarımızı unutmayacağız” yanıtını verdi.

Geely motor kime ait?

Zhejiang QJmotor Co., Ltd., Zhejiang Eyaleti, Wenling Şehrinde yer almaktadır. 1985 yılında kurulan Geely Group bünyesinde motosiklet, motor ve ana bileşenlerin Ar-Ge ve üretiminde uzmanlaşmış bir şirkettir.

Haber Ara