Dolar

32,3369

Euro

35,1967

Altın

2.247,91

Bist

8.718,11

ABD'den Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtına IŞİD ve El Kaide eleştirisi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Türkiye’den Afrin operasyonunda itidalli davranmasını istedi.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-01-23 10:04:32

ABD'den Afrin'e Zeytin Dalı Harekâtına IŞİD ve El Kaide eleştirisi

Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Afrin'deki operasyonun mevcut insani krizi daha da kötüleştireceğini ve hali hazırda istikrarlı olan bir bölgedeki istikrarı bozacağını söyledi. “Türkiye'den hem askeri operasyonları hem de söylemleri konusunda itidalli davranmasını istiyoruz” diyen Sanders operasyonun kapsam ve süresinin de dar tutulmasını talep etti; insani yardımların devam ettirilmesi ve sivillere zarar verilmemesini gerektiğini söyledi.

"IŞİD GÜÇLENECEK" İMASI

Sanders, operasyonun IŞİD'i kalıcı yenilgiye uğratmaya yönelik uluslararası çabalardan dikkatleri dağıttığı, bunun, IŞİD ve El Kaide tarafından ikmal ve barınak imkanı yaratmak için kullanılabileceğini söyledi.

TÜRKİYE'NİN GÜENLİK KAYGILARI

Tüm tarafları IŞİD'i yenilgiye uğratma, Suriye'de gerilimi azaltma ve krize çözüm bulma, masum sivilleri koruma hedefine odaklanmaya devam etmeye çağırdıklarını belirten Sanders, "Türkiye'nin meşru güvenlik kaygılarını duyuyor ve ciddiye alıyoruz. NATO müttefiki Türkiye'yle birlikte çalışmaya bağlıyız" ifadesini kullandı. Sanders, “Zalim Şam rejiminin yeniden Afrin'e dönmeyeceğinden emin olmak istiyoruz. Suriye'deki iç savaşı sona erdirmek için diplomatik çabalarımızı sürdürmeye deavm edeceğiz” dedi.

TÜRKİYE: PYD İLE BİRLİKTE IŞİD'İ DE VURUYORUZ

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri ve Cumhurbaşkanı ve Başbakan, yalnızca PYD/YPG'nin değil, IŞİD'in de vurulduğunu söylemişti.

Haber Ara