Dolar

42,5291

Euro

49,5628

Altın

5.744,63

Bist

11.007,37

Altan Tan'dan seçim sonrası PKK itirafı

Seçim sonuçlarını değerlendiren Altan Tan'dan PKK'ya yönelik eleştiriler geldi.

11 Yıl Önce Güncellendi

2015-11-09 12:57:47

Altan Tan'dan seçim sonrası PKK itirafı

Cumhuriyet'ten Selin Ongun'un haberine göre; HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, HDP'nin 1 Kasım seçimleri öncesinde "PKK'yı çatışmalara girmemesi konusunda ikna edemediğini" söyledi. "PKK'nın, YDG-H'nin savaşı şehir merkezlerine taşıması, demokratik özerkliği sadece öz savunma ve hendeğe indirgeyen davranışı yanlıştı" diyenAltan Tan, "Halk buna ilk günden tepki verdi. Ancak bu yanlışta ısrar edildi. HDP'nin gücü ise maalesef bu yanlışı önlemeye yetmedi" dedi.

Tan, HDP'nin 7 Haziran seçimleri öncesinde "Seni başkan yaptırmayacağız" açıklamasının 1 Kasım sonrasında "başkanlık sistemini tartışabiliriz"'e dönüşmesine açıklık getirdi. Tan, "Başkanlık sistemini de yarı başkanlık sistemini de parlamenter sistemi de tartışırız. Diktatörlüğü, sultanlığı ve tek adamlığı asla kabul etmeyiz. Söylediğimiz dün de buydu. Bugün de aynı" dedi.

"PİRUS ZAFERİ ZAFER DEĞİL"

"Kürt halkının yüzde 84.2'si hendek kazmaları, devrimci halk savaşı dedikleri pozisyonu benimsemiyor" diyen Tan, "Halka rağmen devrim olmaz. Yakarak, yıkarak, halkın yarısını perişan ederek elde edeceğiniz sonuç barış değil. Pirus zaferi, o da zafer değildir" ifadesini kullandı.

polateli
Altan tan bey böyle giderse hem isadan hem musadan olacaksın...
müslüm
Sayın Altan Tan. Siz HDPKK ile hiç yakışmıyorsunuz. Orada ne işiniz var, gelin 'bu tarafa' artık!
vloy
altan yeter gayri aldatıldığın. Dön artık doğru yola. Gerçi hidayeti veren allahu teala

Yorum Yap

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Haber Ara