Dolar

32,5223

Euro

34,7515

Altın

2.405,70

Bist

10.045,74

Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu'ndan 'Selahattin Demirtaş' atağı

CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce HDP'nin eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret etti. Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu da 'Demirtaş serbest bırakılmalı' diyerek, 'İnşallah biz gitmeden o çıkar' ifadelerini kullandı.

7 Yıl Önce Güncellendi

2018-05-09 15:57:42

Muharrem İnce ve Temel Karamollaoğlu'ndan 'Selahattin Demirtaş' atağı

TIMETURK | HABER MERKEZİ

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Temel Karamollaoğlu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

"İSLAMCI DEĞİLİM"

Gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karamollaoğlu, şunları söyledi:

“Ben İslamcı değilim ben Müslümanım. Eğer biz İslam'dan bahsedeceksek, her şeyden önce adalet ve güzel ahlak gelir."

"ANADİLDE EĞİTİM MEŞRU BİR HAKTIR"

"1-2 hafta içinde Diyarbakır'da görüşlerimizi ifade edeceğiz. Diyarbakır'a çok sık gittim. Anadilde eğitim en çok üzerinde durdukları konu. Bu meşru bir haktır. Bu hakkın verilmesinde mahsur olmaz. Ama resmi bir dil vardır o da anlaşma ve yazışmalarda kullanılır."

"BİZ GİTMEDEN İNŞALLAH DEMİRTAŞ ÇIKAR"

Karamollaoğlu'na CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edeceği hatırlatılarak kendisinin böyle bir ziyaret yapıp yapmayacağı soruldu. Karamollaoğlu ziyaret için, “Elbette yapılabilir” dedi ve ekledi:

“Şuna özen göstermeye çalıştım. Şov mahiyetinde işi ele almayı benimsemedim. O ziyaretleri şov olarak algıladığım sanılmasın. Demirtaş'ın aday olmasına engel yoksa kanunen fikirlerini topluma anlatması için tutukluluk halinin sona erdirilmesi gerekir. İnşallah biz gitmeden o çıkar bize de geçmiş olsun deme imkanı doğar. İnşallah Demirtaş kısa zamanda tahliye edilir. Bunu yapmak hükümet yönünden de toplumda erdem olarak algılanır kanaatindeyim. Bunu da ümitle bekliyorum.”

MUHARREM İNCE CEZAEVİNDE

Öte yandan CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ı, tutuklu bulunduğu Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda ziyaret etti.

Bugün Edirne İstasyon Meydanı'nda saat 16.00'da düzenleyeceği miting için kente giden İnce, şehir merkezine girmeden kent dışında bulunan Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'na gitti.

4 PARTİ İTTİFAK KURMUŞTU

Millet Partisi, CHP, SP, İYİ Parti ve DP olmak üzere 4 partiden oluşan ‘Millet İttifakı' kurulmuş İttifakın adı YSK tarafından bugün (9 Mayıs 2018) 'kullanıma izin verilmişti'

O İTTİFAKTA HDP YOK

Henüz ittifak oluşturulmamışken fakat 'ortak aday' arayışı sürerken HDP'nin adı, ortak aday konusunda görüşmeler yapan CHP, İyi Parti ve Saadet Partisi ile birlikte geçseydi Erdoğan'ın bunu kullanacağını' belirterek, üç partinin de HDP ile 'dolaylı' görüşmeler yaptığını söylemişti.

Fakat 'ortak aday' görüşmelerinden ittifak çıkmış, her partinin kendi cumhurbaşkanı adayı ile seçime katılması, ikinci tura kalındığı takdirde muhaliflerden hangi isim Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı yarışacaksa ona oy verilmesi kararı alınmıştı.

Bu kapsamda ittifaka dahil olmasa bile HDP için de kucaklayıcı tavrın sürdürülmesi kararlaştırılırken; muhalefet cephesindeki cumhurbaşkanı adayları bu HDP seçmeni ve Selahattin Demirtaş için de harekete geçmişti.

Bunun ilk sinyalini CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, adaylığının açıklanmasının ardından yaptığı konuşmada, Demirtaş'ın yargılanma yolunu açan 'dokunulmazlıkların kaldırılması' konusunda Meclis'te yapılan oylamada partisiyle ters düşerek 'Evet' oyu vermediğini HDP seçmenine hatırlattı.

(Ayrıntılar için fotoğraflara tıklayınız)

892406


887864_2

Haber Ara